Το συνολικό ποσό των 455.000 ευρώ επιδίκασε ως ψυχική οδύνη το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου στην οικογένεια του 40χρονου Γιώργου Χασουράκη, ο οποίος κάηκε ζωντανός κατά την έκρηξη στο πυρηνελαιουργείο Ανδρουλάκη, στα Καστελλιανά, τον Δεκέμβριο του 2009, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς«.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη, κρίνει ότι 100% την υπαιτιότητα έχουν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο διευθυντής της μονάδας, ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου και ο ηλεκτρολόγος-συντηρητής, ενώ κρίνει ως παντελώς ανυπαίτιο το Γιώργο Χασουράκη.

«Η ψύχραιμη και αποφασιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο Γεώργιος Χασουράκης και οι ενέργειες που εκτέλεσε ήταν απολύτως απαραίτητες και αποσόβησαν τον κίνδυνο πρόκλησης ακόμα ισχυρότερης έκρηξης, προστατεύοντας έτσι τις ζωές των λοιπών εργαζομένων στο πυρηνελαιουργείο. Συνεπεία της έκρηξης και της άμεσης μετάδοσης της φωτιάς, ο Χασουράκης ανεφλέγη και φλεγόμενος κινήθηκε έξω από το εκχυλιστήριο, βορειοδυτικά του κτίσματος, κατέπεσε ανάμεσα στο μηχανοστάσιο πυρόσβεσης και του τμήματος των εκχυλιστηρίων, όπου και τον εντόπισε απανθρακωμένο ο διευθυντής του εργοστασίου, ο οποίος κατέσβεσε τη φωτιά» είναι το αποκαλυπτικό απόσπασμα της απόφασης.

Ο Γιώργος Χασουράκης, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη εγκαύματα στο 92% του σώματος του και επέζησε υπό συνθήκες φρικτών πόνων δύο ημέρες.