Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί αλληλοκατηγορούν συναδέλφους τους ενώ οι περισσότεροι από τους άνδρες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ (περίπου 300 τον αριθμό) φέρεται να έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους στη γραμματεία της Άμεσης Δράσης, μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι από τους επικεφαλής αξιωματικούς ενώ παράλληλα ζητούν και τη μετάθεσή τους σε άλλες υπηρεσίες. Κι όπως αποδεικνύεται, τα παρατράγουδα του τελικού κυπέλλου πέρασαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, αποδίδει την κόντρα μεταξύ των ομάδων Ζήτα και ΔΕΛΤΑ – ΔΙΑΣ, στο γεγονός ότι στην Άμεση Δράση υπάρχουν δύο ταξίαρχοι. Δύο ισόβαθμοι αξιωματικοί που διοικούν την υπηρεσία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές, οι δύο ταξίαρχοι έχουν τεράστια κόντρα μεταξύ τους και αυτή η κόντρα είναι η πηγή του κακού για το Σώμα, λένε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει για ποιο λόγο κι ενώ το οργανόγραμμα της Άμεσης Δράσης προβλέπει έναν ταξίαρχο, σήμερα να υπάρχουν δύο διευθυντές.

Πάντως, ο κ. Κρικέτος υποστηρίζει ότι η κόντρα αφορά υψηλόβαθμα πρόσωπα και τονίζει αυτή η έχθρα δεν εξυπηρετεί καθόλου την Ελληνική Αστυνομία. «Αυτά τα πράγματα μόνο ευχάριστα δεν είναι. Όχι ότι υπονοώ, ότι κάποιος πρέπει να καλύπτει κάποιον για οτιδήποτε κάνει αλλά φαινόμενα του να βάλλουν αστυνομικοί εναντίον συναδέλφων τους, δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Αν όμως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, πρέπει αυτά να προσκομίζονται. Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν προσωπικές έριδες μεταξύ των δύο υπηρεσιών για άλλα ζητήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η κόντρα ξέσπασε με τη δημιουργία των ομάδων ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ. Οι Ζητάδες υποστηρίζουν ότι με τη δημιουργία των δύο αυτών ομάδων παραμελήθηκαν. Και επιπλέον δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο αφού υπήρχε η ομάδα Ζήτα που ήταν χρόνια έμπειρη και με αποδεδειγμένη δουλειά δεν ενσωμάτωσαν όλους τους αστυνομικούς στην ομάδα τους.

Το αποτέλεσμα της απόφασης της Φυσικής Ηγεσίας της Αστυνομίας ήταν να βγαίνουν οι άπειροι αστυνομικοί μόνοι τους στο δρόμο (στην πλειοψηφία τους νεοφερμένοι ειδικοί φρουροί) και να περιπολούν. Και το χειρότερο είναι, όπως υποστηρίζουν αστυνομικοί, ότι από εκείνη τη στιγμή οι Ζητάδες έμειναν πάρα πολύ λίγοι και δεν τους δίνεται πλέον η απαραίτητη υποστήριξη.

Πάντως, για την ιστορία του περιστατικού με το λεωφορείο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο Ζητάδες που κατέθεσαν κατά των συναδέλφων τους ρωτήθηκαν γιατί το λεωφορείο της ΑΕΚ δεν προχωράει και εκείνοι απάντησαν στο κέντρο ότι αστυνομικοί της Δέλτα έχουν μπει μέσα σε αυτό και γι’ αυτό δεν μπορούν να προχωρήσουν. Και το θέμα είναι ότι αυτό το περιστατικό έχει αναστατώσει – για μία ακόμη φορά- την ΕΛ.ΑΣ. αλλά το μόνο σίγουρο είναι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ότι, για να λυθεί το ζήτημα, πρέπει να λυθεί το θέμα των δύο διοικούντων της Άμεσης Δράσης.