Πολλές γάτες αντιδρούν με το που βλέπουν το κλουβί μεταφοράς, αφού το συνδέουν συνήθως με τη βόλτα στον κτηνίατρο. Άλλες δεν μπαίνουν μέσα και παλεύουν να ξεφύγουν, άλλες αγχώνονται και κρύβονται. Ακολουθούν συμβουλές για να κάνετε το κλουβάκι πιο φιλικό για τη γάτα.

Το καλύτερο είναι να μάθετε στο γατάκι σας από μικρό ότι το κλουβί δεν είναι κάτι κακό.

Καλό είναι να έχετε το κλουβάκι κάπου που να το βλέπει και να μην το εμφανίζετε ξαφνικά από την αποθήκη όποτε είναι να πάτε στο γιατρό ή κάποιο ταξίδι. Όσο τα γατάκια είναι μικρά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ακόμα και σαν κρεβατάκι, με την πόρτα του μόνιμα ανοιχτή.

Μπορείτε να στρώσετε μέσα κουβερτούλα και να βάλετε διάφορα παιχνιδάκια-ποντικάκια-μπαλάκια και κορδελίτσες για να μπαίνει το γατάκι μέσα και να μην φοβάται.

Αν η γάτα σας είναι ενήλικη μπορείτε να προτιμήσετε ένα κλουβί που ανοίγει στα δύο και αφαιρείται το πάνω μέρος. Έτσι δεν θα χρειάζεται να χώνετε τη γάτα με το ζόρι μόνο α πό το άνοιγμα της πόρτας. Είναι ευκολότερο να βάλετε απαλά τη γάτα στο κάτω μέρος και να τοποθετήσετε ήρεμα μετά από πάνω το καπάκι.

Όπως και με τα γατάκια, συνεχίστε να αφήνετε το κλουβί σε κάποιο δωμάτιο για να το βλέπει η γάτα και πού και πού βάλτε μέσα καμία λιχουδιά ή μία κορδέλα για να της τραβήξει την προσοχή και να παίξει χωρίς να φοβάται.

Πηγή: adespoto.gr