Εισβολή επίδοξου κλέφτη, εν ώρα λειτουργίας, δέχθηκε ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στο Βόλο. Ήταν τη στιγμή που ξεκινούσε η ακολουθία του Εσπερινού, όταν ένας νεαρός με αθόρυβες κινήσεις πέρασε την είσοδο της εκκλησίας.

Δύο-τρεις πιστοί με στραμμένο το βλέμμα στο ιερό της εκκλησίας και οι ιερείς βρίσκονταν στο εσωτερικό του Ναού, ενώ υπό το φως της ημέρας αρκετοί ήταν συγκεντρωμένοι στον αύλειο χώρο.

Όμως ο νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με τις περιγραφές μαρτύρων, δράστης δεν δίστασε να πλησιάσει το στόχο του. Στο «μάτι» έβαλε ένα ξύλινο κιβώτιο συγκέντρωσης χρημάτων, λίγο μετά την είσοδο της εκκλησίας. Όταν ωστόσο κουβαλώντας του κουτί κινήθηκε προς την πόρτα ένας θόρυβος μαρτύρησε την προσπάθειά του.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή και με το φόβο της επικείμενης σύλληψής του εγκατέλειψε το κουτί στο δάπεδο της εκκλησίας και έφυγε τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Με βάση τις καταθέσεις οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επισκέψεις του νεαρού ατόμου ήταν αρκετές στην εκκλησία κατά το πρόσφατο παρελθόν, πιθανότατα όχι για να προσευχηθεί… αλλά για να ανιχνεύσει το χώρο.

Στην περιοχή γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί από τα πολλαπλά κρούσματα κλοπών ή απόπειρας κλοπών τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: taxydromos.gr