Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει, μέσα στον επόμενο μήνα όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο προφυλακισμένος Απόστολος Λύτρας. Ο ποινικολόγος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά φτον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο Απόστολος Λύτρας περνά τον περισσότερο χρόνο στο κελί του διαβάζοντας. Όταν δεν βρίσκεται στο κελί 4 με τους δύο συγκρατούμενούς του, προαυλίζεται με τους τρόφιμους της λεγόμενης «πτέρυγας VIP». Μέλη της οικογένειάς του, που τον επισκέφθηκαν τον προμήθευσαν με τρόφιμα και φάρμακα.

Τι θα περιλαμβάνει η αίτηση αποφυλάκισης

Το τι θα επικαλεστεί στην αίτηση αποφυλάκισής του, λίγο πολύ το εμφάνισε με την επιστολή του προς τα ΜΜΕ. Ο ποινικολόγος προφυλακίστηκε καθώς παραβίασε δύο από τους τρεις περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Εκείνον της επικοινωνίας και αυτόν της μετοίκησης.

Η πλευρά Λύτρα υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε συνομιλία με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό της. Συγκεκριμένα θα υποστηρίξει ότι η συνομιλία που υπήρξε ήταν σε μια ομάδα που άνοιξε ο συνεργάτης του Λύτρα στο Viber. Αυτός δεν μίλησε ποτέ απευθείας με τη σύζυγό του. Υπάρχει ένα μήνυμα μετά την απολογία του αλλά δεν είναι απειλητικό.

Όσο για το περιστατικό στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου το βράδυ της Τρίτης, η πλευρά του ποινικολόγου επικαλείται άγνοια. Λέει δηλαδή ότι δεν γνώριζε ότι η πρώην σύζυγός του και η κόρη του θα πάνε στο σπίτι του θύματος και πως ο ίδιος δεν είχε ζητήσει προσωπικά του αντικείμενα.

Το «αγκάθι» σύμφωνα με το MEGA, είναι το γεγονός πως κρίθηκε προφυλακιστέος και ως ύποπτος φυγής, καθώς όταν η σύζυγός του κατέθεσε εναντίον του μήνυση, δεν βρέθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου στις διευθύνσεις που είχε δηλώσει.