Ως έναν από τους πιο ισχυρούς «παίχτες» των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη περιγράφεται από έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο 48χρονος Αλβανός γνωστός με το προσωνύμιο «Αντρέας» που συνελήφθη για την υπόθεση του κοντέινερ με τα 210 κιλά κοκαΐνης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «Αντρέας» ήταν τόσο καλά δικτυωμένος στη χώρα καταγωγής του, ώστε να έχει εξασφαλίσει γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα –με άλλα βέβαια από τα πραγματικά του στοιχεία- και μάλιστα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφεραν ακόμη και συγγενικό του πρόσωπο στη ΓΑΔΑ προκειμένου να επιβεβαιώσει πως είναι ο… παλιός γνώριμος από την υπόθεση με τα ναρκωτικά δισκία Captagon. Ο 48χρονος λάμβανε πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης, ιδιαίτερα γύρω από το σπίτι που κατοικούσε στην περιοχή του Γαλατσίου, καθώς είτε ο ίδιος είτε ο συνεργός του που λειτουργούσε και ως «σωματοφύλακας» του, δεν δίσταζαν να φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο άτομα ή οχήματα που τους φαίνονταν ύποπτα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο «Αντρέας», κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, κράτησε ιδιαίτερα αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, παρότι είχαν ακράδαντα στοιχεία για το ποιος είναι. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνούνταν πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε φέρει το φορτίο των 635.000 χαπιών Captagon στην Ελλάδα, παρότι στο σπίτι του είχαν βρεθεί έγγραφα από τη δικογραφία του 2017 (σ.σ. τότε χρησιμοποιούσε άλλο όνομα). Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Χρηματοδοτούσε τα φορτία της «λευκής κυρίας»

Δύο τα κοντέινερ με κοκαΐνη στο λιμάνι του Πειραιά

Ο «Αντρέας», όπως αναφέρεται και στο διαβιβαστικό της Δίωξης Ναρκωτικών, διεύθυνε και κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας «αναλαμβάνοντας την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότηση της μεταφοράς, την οργάνωση της αποστολής των ναρκωτικών από τον Παναμά σε χώρες της Ευρώπης και της απόκρυψης αυτών σε εμπορευματοκιβώτια (container), έμφορτα με νόμιμο φορτίο, με κατεύθυνση την χώρα μας, με σκοπό τη περαιτέρω διακίνηση αυτών στην Ελλάδα».

Η αξία του φορτίου των 210 κιλών κοκαΐνης, υπολογίζεται σε περίπου 5.000.000 ευρώ, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα νοθεύονταν και το ποσό αυτό θα διπλασιάζονταν τουλάχιστον. Ο 46χρονος «Αντρέας» δεν έχει απασχολήσει μόνο τις αστυνομίες Ελλάδας και Αλβανίας, αλλά έχει ποινικό παρελθόν και στην Τουρκία, χώρα στην οποία φέρεται να έχει ακόμη και σήμερα διασυνδέσεις με τα καρτέλ της κοκαΐνης.