Πώς η Αστυνομία κατάφερε να διεισδύσει στην οργάνωση που διακινούσε εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης και πιάστηκε στον Πειραιά; Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Παρασκευής 24/5 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Κωνσταντία Δημογλίδου, «άνθρωπος της Δίωξης ήταν μέσα στο κύκλωμα και δεν έγινε αντιληπτός».

Εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο η Δίωξη Ναρκωτικών έφτασε στα τέσσερα άτομα, δύο Αλβανούς και δύο Έλληνες που είχαν κρύψει σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες 210 κιλά κοκαΐνης, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. είπε: «Χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση με απόλυτη επιτυχία και κατάφεραν οι αστυνομικοί να εξάγουν την ποσότητα και να συλλάβουν τους δράστες».

Ειδικότερα, η κ. Δημογλίδου δήλωσε ότι ο αστυνομικός αποσπούσε πληροφορίες και τις μετέφερε στους συναδέλφους του. «Και όλα αυτά χωρίς να γίνει αντιληπτός», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο δεύτερο φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για «ορφανή» ποσότητα ναρκωτικών, καθώς η έρευνα συνεχίζεται για το ποιοι θα το παραλάμβαναν και ποιος ήταν ο τελικός προορισμός του.

«Υπήρχε η πληροφορία σε σχέση και με ξένες αρχές χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τους παραλήπτες και γι’ αυτό εδώ η έρευνα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη», σημείωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο μυστικός αστυνομικός έπεισε τα μέλη του κυκλώματος ότι είχε τη δυνατότητα να βγάλει τα ναρκωτικά από το λιμάνι του Πειραιά και να τα μεταφέρει σε ασφαλή χώρο, από όπου εκείνοι θα μπορούσαν να τα παραλάβουν.

Το πρωί της Τετάρτης 22/5 ο insider της Δίωξης οδήγησε τους κατηγορούμενους στον συγκεκριμένο χώρο στον Πειραιά, φτάνοντας όμως εκεί αντίκρισαν όχι μόνο τα πακέτα με την κοκαΐνη αλλά και τις κάννες των αστυνομικών που τους σημάδευαν.