Στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» και της Εισαγγελίας έχει μπει το σημειωματάριο που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο γραφείο της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά την έφοδο των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό αναγράφονται ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών του κυκλώματος και εμπλεκομένων – πολιτών, καθώς επίσης ημερομηνίες και χρηματικά ποσά δίπλα σε αυτά. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτό το σημειωματάριο τα ονόματα και τα ποσά ξεκινούν από τον Νοέμβριο του 2020 και φτάνουν στο σήμερα. Πρόκειται δηλαδή για ένα άτυπο «βιβλίο εσόδων» της -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο έρχεται να ενισχύσει τον ισχυρισμό της διευθύντριας προανακριτικά, ότι δηλαδή το κύκλωμα δρούσε πριν αυτή αναλάβει καθήκοντα.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 17 περιπτώσεις πολιτών – επιχειρηματιών με φορολογικές εκκρεμότητες που έδωσαν χρήματα στο κύκλωμα για να… εξυπηρετηθούν, ωστόσο οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και ο «τζίρος» ξεπερνάει τις περίπου 95.000 ευρώ που έχουν βρεθεί.

Ανάμεσα στα θύματα του κυκλώματος ήταν ιδιώτες, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εργοστασίων και άλλοι που είχαν επιστροφή φόρου. Αφού τους εντόπιζαν, στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τους έλεγαν πως δεν θα πάρουν την επιστροφή εάν δεν δώσουν το χρηματικό αντίτιμο που επιθυμούσαν.

Αντίστοιχα μεγάλα χρηματικά ποσά φέρονται να ζητούσαν από πολίτες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις προστίμων, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος είτε μείωναν είτε δεν επέβαλλαν.

Οι 7 συλληφθέντες ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο (Παρασκευή 24/5), ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 6 άτομα – ανάμεσά τους κι ένα ακόμα στέλεχος της ΔΟΥ Χαλκίδας.