Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος εφοριακών, που είχε ως έδρα τη ΔΟΥ Χαλκίδας και εκβίαζε επιχειρηματίες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, προχώρησαν τα στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η «φάμπρικα της διαφθοράς» στη ΔΟΥ Χαλκίδας είχε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μία οργανωμένη δομή. Αρχηγός φέρεται να είναι η 50χρονη προϊσταμένη, η οποία φέρεται να συγκέντρωνε πληροφορίες των υποψήφιων στόχων με τις μεγαλύτερες φορολογικές εκκρεμότητες, ανάλογα με τις οποίες ανέβαζαν και την «ταρίφα». Μάλιστα, η ίδια διένειμε τα χρήματα που λάμβαναν στα υπόλοιπα μέλη.

Σημαντικό ρόλο είχε και η 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, η οποία λόγω επικείμενης σύνταξης λειτουργούσε αυτόνομα στην απαίτηση των χρημάτων και, μάλιστα, σχεδίαζαν τη σταδιακή απομάκρυνσή της γιατί ρίσκαραν επικίνδυνα.

Ακολουθεί η 56χρονη διεκπεραιώτρια φορολογικών υποθέσεων, που ήταν άμεση συνεργάτιδα της αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης για τον εντοπισμό των καλύτερων υποθέσεων με φορολογικές εκκρεμότητες, που θα «μεγάλωνε» και τις απαιτήσεις της διεκπεραίωσης.

Στη συνέχεια, ο 62χρονος λογιστής, που είχε, μάλιστα, μία θέση και στο επιμελητήριο της Εύβοιας. Γνώριζε τις φορολογικές εκκρεμότητες των επιχειρήσεων και ιδιωτών, επομένως ενημέρωνε σχετικά την αρχηγό και ήταν ένας από τους βασικούς κρίκους της υπο-ομάδας που είχε δημιουργηθεί, που μιλούσε απευθείας με την αρχηγό της οργάνωσης.

Βασικό ρόλο είχε και ο 52χρονος υποδιευθυντής της ΔΟΥ, που ήταν προϊστάμενος ελέγχων, και επίσης ο 54χρονος προϊστάμενος εσόδων, ενώ υπάρχει και ένας υπάλληλος που συνεργαζόταν με 4 λογιστές για επιχειρηματίες που είχαν υψηλές φορολογικές εκκρεμότητες.

Από 5.000 έως 30.000 ευρώ η «ταρίφα»

Η «ταρίφα» ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από 5.000 έως 30.000 για:

  • επιστροφή φόρου,
  • μείωση ή διαγραφή προστίμων,
  • μη διενέργεια ελέγχων.

Τα παράνομα έσοδα ανέρχονται σε 100.000 ευρώ σε 3 μήνες από 17 επιχειρηματίες.

Πειστήρια που βρέθηκαν:

  • 80.000 ευρώ στο σπίτι της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ.,
  • σημειωματάριο με ονόματα και ποσά από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Μάιο του 2024,
  • τηλεφωνική σύνδεση-φάντασμα της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ.

Κατά την προσαγωγή της, η διευθύντρια υποστήριξε ότι στο κύκλωμα την είχε βάλει η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας και η διεκπεραιώτρια για ένα έξτρα εισόδημα, όπως της είπαν.

Είχαν βραβεύσει τη φερόμενη ως αρχηγό σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου πριν από λίγο καιρό είχε επιλεγεί η φερόμενη ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας εφοριακών υπαλλήλων και ιδιωτών, οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες για φορολογικές εκκρεμότητες και αποσπούσαν έτσι χρηματικά ποσά.

Την πλακέτα της βράβευσης είχαν παραδώσει, σύμφωνα με το evima.gr, ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, και η Βουλευτής Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη.