Στην εκδήλωση κοπής πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου πριν από λίγο καιρό είχε επιλεγεί η φερόμενη ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας εφοριακών υπαλλήλων και ιδιωτών, οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες για φορολογικές εκκρεμότητες και αποσπούσαν έτσι χρηματικά ποσά.

Την πλακέτα της βράβευσης είχαν παραδώσει, σύμφωνα με το evima.gr, ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, και η Βουλευτής Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη.

Οι καταγγελίες που «πυροδότησαν» την έρευνα

Όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθησαν η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας καθώς και άλλα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροδοκία, δωροληψία, και διαφθορά, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από καταγγελίες πολιτών της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση που αποτελούνταν από εφοριακούς και ιδιώτες αποκόμισε 95.600 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (21/05) και, όπως ανέφερε το MEGA, η έρευνα ξεκίνησε πριν από τρεις-τέσσερις μήνες, όταν έφτασε καταγγελία στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Εκείνη ήταν η περίοδος που οι Αρχές άρχισαν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα τόσο της διευθύντριας όσο και άλλων υπαλλήλων της εφορίας.

Όπως διαπιστώθηκε, η διευθύντρια χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο στο όνομα ενός ατόμου που έχει καταγωγή από την Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά νωρίτερα εργαζόταν ως υπάλληλος στην εφορία της πόλης.

Εκτιμάται ότι η δράση του κυκλώματος ξεκινάει τουλάχιστον από το 2020.