Ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον κυνισμό του δολοφόνου της Ενκελέιντα στο Μενίδι, βλέπει το «φως της δημοσιότητας».

Στο βίντεο που δημοσιεύει το Star καταγράφεται ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος να προσεγγίζει την πρώην σύζυγό του. Η ώρα είναι 5.51.48. Η γυναίκα φορά μία άσπρη ζακέτα και αιφνιδιάζεται. Ελάχιστα λεπτά μετά, τη δολοφονεί.

Όπως φαίνεται σε δεύτερο ντοκουμέντο, στη συνέχεια ο δράστης όχι μόνο φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος αλλά πηγαίνει στο ξενοδοχείο όπου έμενε και λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ατάραχος, περιμένει την υπάλληλο στη ρεσεψιόν, κρατά και ανοίγει το πορτοφόλι του. Έχει την ψυχραιμία να περιμένει, προκειμένου να πάρει το κλειδί του δωματίου του και να ανοίξει κουβέντα με την υπάλληλο.

Στη συνέχεια, παίρνει το κλειδί και φεύγει με σταθερό βήμα προς το ασανσέρ.

 Στην απολογία του είπε για αυτή τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα ότι οι κινήσεις του ήταν μηχανικές. «Περνούσε ένα ταξί, σήκωσα το χέρι, το σταμάτησα, γύρισα στο ξενοδοχείο. Ήμουν εκτός εαυτού, δεν κατάλαβα πώς έφτασα εκεί, γι’ αυτό δεν πήγα να παραδοθώ. Δεν προσπάθησα να εξαφανιστώ, δεν θυμάμαι γιατί πέταξα το κινητό, δεν απομακρύνθηκα… Σε διπλανή οικοδομή είχα πάει», είπε ο δράστης.

Η τραγική ειρωνεία: Είδε το άψυχο σώμα της μητέρας του και το προσπέρασε

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο 15χρονος γιος της 40χρονης Ενκελέιντα πέρασε από το σημείο της δολοφονίας της μητέρας τουπηγαίνοντας στο σχολείο, αλλά δεν σταμάτησε, αφού νόμισε ότι ο κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί λόγω κάποιου τροχαίου ατυχήματος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε κατά την κατάθεσή της στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών η κόρη του θύματος, ο μικρός αδελφός της το πρωί του άγριου εγκλήματος είδε το άψυχο σώμα της μητέρας του, αλλά το προσπέρασε, καθώς θεώρησε ότι επρόκειτο για θύμα τροχαίου.

 «Το πρωί, κατά τις 8 παρά, ο αδελφός μου έφυγε, για να πάει στο σχολείο του. Όταν κατέβηκε, είδε τη μητέρα μας νεκρή στο δρόμο, αλλά την προσπέρασε. Είδε κόσμο μαζεμένο, άτομα να στέκονται και να κοιτάνε, δεν έδωσε σημασία. Θεώρησε ότι ήταν θύμα κάποιου τροχαίου δυστυχήματος και έτσι έφυγε από το σημείο. Εγώ τον κάλεσα στο σχολείο και τότε κατάλαβε τι είχε συμβεί», είπε η κόρη της Ενκελέιντα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.