Καταφύγιο στην Ελλάδα είχε βρει τους τελευταίους μήνες ο Ramazan Baygara, ο οποίος συνελήφθη στους Αμπελόκηπους μετά από επιχείρηση της ΕΥΠ (σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.) και αξιοποίηση πληροφοριών από τη ΜΙΤ. Πρόκειται για έναν από τους πιο διαβόητους κακοποιούς της Τουρκίας, για τον οποίο μάλιστα είχε εκδοθεί και διεθνές ένταλμα – «ερυθρά αγγελία».

Ο 29χρονος Ramazan Baygara, είναι σύμφωνα με τους Τούρκους ηγετικό στέλεχος της μαφίας των Αδάνων, ενώ εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίου όπλων, ναρκωτικών και διακίνησης μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εισαγγελικές Αρχές της Τουρκίας έχουν εκδώσει σε βάρος του συνολικά 14 εντάλματα σύλληψης, ενώ για την περίπτωση του ενημερώθηκε και ασχολήθηκε ενεργά η ΜΙΤ (οι μυστικές υπηρεσίες της γείτονος που ενημέρωσαν και την ΕΥΠ).

Σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και στη σύλληψη του έπαιξε η σύλληψη ακόμη δύο μελών της ίδιας συμμορίας (πιο χαμηλά απ’ αυτόν στην ιεραρχία) στα Χανιά της Κρήτης. Ο Ramazan Baygara αναμένεται να εκδοθεί άμεσα στην Τουρκία, ενώ για την ώρα κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.