Όσο συνεχίζονται επεισόδια και απειλούνται περιουσίες η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παραμένει στην Κερατέα, διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής από την Βουλή, προσθέτοντας πως δυστυχώς η παρουσία της στην περιοχή είναι προϋπόθεση για την διασφάλιση απρόσκοπτης ειρηνικής συμβίωσης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη ανέφερε ότι η Αστυνομία, ως μη όφειλε, παίζει και τον ρόλο του τοπικού διαμεσολαβητή για να αποφεύγονται κάθε βράδυ συγκρούσεις, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να κρατά δεσμευμένους αστυνομικούς εκεί.

Ο ερωτών βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση των συγκρούσεων στην περιοχή και προέβλεψε χειρότερες εξελίξεις όσο η κυβέρνηση εμμένει σε μια νομικά αδικαίωτη θέση για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Υποστήριξε δε πως η Αστυνομία δεν προστατεύει ούτε τις περιουσίες ούτε τον αρχαιολογικό χώρο αλλά τρία μηχανήματα παρανόμως εγκαταστημένα στο βουνό.

Καταλήγοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εγκαθιδρύει αστυνομικό κράτος για να επαναλάβει ότι στην Κερατέα εφαρμόζεται ο νόμος και η Αστυνομία προασπίζεται αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση.