Σε ειδικό δωμάτιο στο Τζάνειο κρατείται ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής που σκότωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Ανάργυρων, ενώ τον προσέχουν τέσσερις φρουροί από τις φυλακές.

Η εκπομπή «Tlive» παρουσίασε σε γραφικό τον χώρο που κρατείται ο 39χρονος και σημείωσε πως το δωμάτιο αποτελείται από δύο κρεβάτια και δεν έχει αντικείμενα, ώστε ο άνδρας να μην αυτοτραυματιστεί ή επιτεθεί σε κάποιον.

Επίσης, διαθέτει ένα μπάνιο και ένα παράθυρο που έχει κάγκελα.

Έξω από το δωμάτιο ο χώρος χωρίζεται με ένα προθάλαμο με μια σιδερένια πόρτα, ενώ υπάρχουν θέσεις που κάθονται οι φρουροί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha, οι φρουροί είναι εργαζόμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων και πρόκειται για τέσσερα άτομα σε κάθε βάρδια.

Γιατί δεν βρίσκεται στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος νοσηλεύεται στο Τζάνειο και όχι στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού, για τους εξής λόγους:

Πρώτον, επειδή η δομή επεσήμανε ότι δεν έχει τις υποδομές για να παρέχει τα απαραίτητα σε ένα άτομο που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποσωληνωθεί και είχε βγει από την Εντατική.

Δεύτερον, υπήρχε ο φόβος να προβεί σε νέο αυτοτραυματισμό.

Και τρίτον, καθώς υπήρχαν πιθανότητες να σημειωθούν επεισόδια βίας από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε θάλαμο μόνος του.

Μετά λοιπόν την «κόκκινη κάρτα» από τον Κορυδαλλό ο 39χρονος αποφασίστηκε να μεταφερθεί εκ νέου στο Αττικόν και να νοσηλευθεί σε απλό θάλαμο, αλλά τελικά πήρε τον δρόμο για το Τζάνειο με εντολή εισαγγελέα, διότι εκεί υπάρχει ειδικό δωμάτιο για κρατούμενους.