Περίεργη διάρρηξη, «καρμπόν» με το χτύπημα στο δήμο Αθηναίων, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Υπηρεσία Προμηθειών του δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι δράστες, οι οποίοι εισήλθαν στο κτίριο του ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του δήμου, αδιαφόρησαν για το στερεοφωνικό συγκρότημα και την τηλεόραση που βρισκόταν στην είσοδο και κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Υπηρεσίας Προμηθειών αφαιρώντας τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών.

Έκπληκτοι το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν πως είχαν παραβιαστεί οι δύο πόρτες του κτιρίου και πως οι υπολογιστές είχαν κάνει φτερά.

«Μέσα σε αυτούς τους υπολογιστές υπήρχαν όλα τα στοιχεία για τα μεγάλα έργα, τις προμήθειες, τις συμβάσεις, τις αναθέσεις και τους διαγωνισμούς του δήμου για τα τελευταία έτη», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης.

Όπως επισημαίνει το περιστατικό γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών, καθώς η διάρρηξη συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη των ηνίων του δήμου από τη νέα δημοτική αρχή.

«Αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως τα τελευταία 12 χρόνια δεν είχε σημειωθεί κανένα αντίστοιχο κρούσμα σε υπηρεσία του δήμου, μπορεί να καταλάβει πως αυτό το περιστατικό δεν είναι τυχαίο» συμπλήρωσε ο κ. Πολυχρονίδης.

Η δημοτική αρχή κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου, ενώ, όπως επισήμανε ο νέος δήμαρχος, Δημήτρης Σαραμάντος, καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των αρχείων μέσω των χειρόγραφων φακέλων που διέθετε η υπηρεσία.

Πηγή: agelioforos.gr