Δεν ήθελαν να υποβληθούν σε αλκοτέστ πάτησαν το γκάζι και έφυγαν με την αστυνομία να τους καταδιώκει για αρκετή ώρα. Ο λόγος για δήμαρχο του νομού Ηλείας και γνωστό δικηγόρο της περιοχής. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Ρεπόρτερ» την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία πραγματοποιούσε τροχονομικό έλεγχο (μπλόκο) επί της Πατρών – Πύργου, λίγα χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Ένα λοιπόν από τα οχήματα τα οποία σταθμεύθηκαν για να ελεγχθούν ήταν αυτό του δημάρχου Γαστούνης Ηλείας και δικηγόρου, επίσης από την Ηλεία. Αρχικά τους ζητήθηκαν –όπως προβλέπεται εξάλλου- τα έγγραφα του αυτοκινήτου. Οι δύο άνδρες χωρίς καμία αντίρρηση επέδειξαν τα έγγραφα στους αστυνομικούς. Μέχρι εκεί λοιπόν όλα καλά. Μετά από λίγο όμως ξεκίνησε η περιπέτεια

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του αυτοκινήτου (δικηγόρος) να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Η αντίδραση τους ήταν άκρως αρνητική καθώς όχι μόνο δεν δέχθηκαν να υποβληθούν στον έλεγχο αλλά πάτησαν το γκάζι και έγιναν καπνός. Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι καθώς δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση την αντίδραση αυτή. Κάπου εκεί λοιπόν ξεκίνησε η καταδίωξη από την αστυνομία του δημάρχου και του δικηγόρου η οποία διήρκησε αρκετή ώρα καθώς οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Τελικά αργότερα και αφού πρώτα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από την τοπική ΕΛ.ΑΣ, το όχημα σταθμεύθηκε και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία με τους δύο άνδρες να οδηγούνται από τους αστυνομικούς στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Εν τέλει μετά από ώρα και αφού έγιναν όλα τα απαραίτητα οι δήμαρχος και δικηγόρος αφέθησαν ελεύθεροι.

Πηγή:thebest.gr