Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο του 76χρονου μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα την περασμένη Δευτέρα.

Οι Αρχές εκτιμούν, όπως αναφέρει το Live News, ότι οι απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα για το τι συνέβη και όπλισε το χέρι του «Άρη« κρύβονται στις 4 μέρες πριν από το φονικό, στις τελευταίες κινήσεις τόσο του 76χρονου όσο και της Μαρίας Καρνέση.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, 4 μέρες πριν από το μακελειό. Ο 76χρονος δολοφόνος ξεκινάει από τους Πεταλιούς για να συναντήσει τη Δέσποινα Καρνέση. Όπως λέει στην εκπομπή του Mega ψαράς που ταξίδεψε μαζί του, ο Αιγύπτιος ήταν ασυνήθιστα προβληματισμένος εκείνη τη μέρα.

Το αν η συνάντηση με τη Δέσποινα Καρνέση έγινε στην Αθήνα είναι κάτι που μπορεί να αποσαφηνίσει μόνο η ίδια, όταν καταθέσει στην αστυνομία. Ο 76χρονος πάντως, ακριβώς μία εβδομάδα πριν, βρισκόταν στην πρωτεύουσα και η αντίστροφη μέτρηση για το στυγνό έγκλημα είχε ήδη ξεκινήσει.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Η Μαρία Καρνέση πηγαίνει βόλτα με τον οικογενειακό γιατρό και στενό της φίλο. Όπως λέει ο ίδιος, η 75χρονη δείχνει και εκείνη χαμένη στις σκέψεις της. «Το Σάββατο ήταν διστακτική. “Κάτσε στον βράχο να ξεκουραστώ”, είπε και έβλεπε το πέλαγος», ανέφερε ο γιατρός.

Τι συνέβη μία μέρα πριν από το φονικό; Ποιους συνάντησε στην Αθήνα ο 76χρονος δολοφόνος; Πότε έγινε το ραντεβού του με τη Δέσποινα Καρνέση; Και σε ποιους είχε μιλήσει για αυτά που μετέτρεψαν τον σεβασμό και την εκτίμησή του σε τεράστιο μίσος για τη Μαρία Καρνέση;

«Εκεί ήμουν και όταν τους σκότωσε. Φώναζε (στον Βλασσάκη) “και εσύ θέλεις να με βγάλεις έξω;” είπε επί λέξει, αφού δίπλα μου ήταν, στην ντουλάπα ήταν. Δίπλα μου ακριβώς, το ότι γλιτώσαμε και εμείς θεού θαύμα ήταν», συγκλονίζει μάρτυρας του μακελειού.

Κομβική η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση

Η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση θεωρείται κομβικής σημασίας για τους αστυνομικούς. Είναι το πρόσωπο κλειδί, εκείνη που μπορεί είτε να επιβεβαιώσει είτε να διαψεύσει μια σειρά από υποψίες για τα κίνητρα του μακελειού στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας.