Αντιμέτωπος με απειλές βρίσκεται ο πρώην εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος αποκάλυψε πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ξόδεψε 7.500 ευρώ στα μπουζούκια. «Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και, επειδή έχω παιδιά, φοβόμουν μην συμβεί κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τις απειλές που δέχεται ο πρώην εθελοντής γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής 2/2 και η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Χθες στην ίδια εκπομπή ο πρώην συνεργάτης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μίλησε για τη δράση της Οργάνωσης και αποκάλυψε περιστατικά, που προκάλεσαν αίσθηση.

«Όταν αντίκρισα αυτό το περιστατικό, ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα, για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το «κερασάκι στην τούρτα». Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μη συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δε φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως» είπε ο άνδρας.

Μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, όμως, ο ίδιος κατήγγειλε πως άγνωστα άτομα τον κάλεσαν από απόκρυψη στο κινητό του και του είπαν ότι αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Ο πρώην εθελοντής του «Άλλου Ανθρώπου» έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία, ενώ, όπως αποκάλυψε, οι άγνωστοι που τον απειλούν τον κάλεσαν και όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνει».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

«Μπορεί να προστατευτεί – Υπάρχει ειδική υπηρεσία»

«Μπορεί να προστατευτεί. Υπάρχει ειδική υπηρεσία, των Εκβιαστών. Είναι μια εξιδεικευμένη υπηρεσία, που μπορεί να φτάσει σε αυτόν που πήρε τηλέφωνο και τον απείλησε» εξήγησε για την περίπτωση των απειλών, μιλώντας επίσης στο MEGA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η έρευνα (σ.σ. για τον «Άλλον Άνθρωπο») γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν έχει εμπλακεί η αστυνομία, όμως με αυτές τις Οργανώσεις θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας έλεγχος από το κράτος. Το είδαμε και με την “Κιβωτό του Κόσμου“. Φιλανθρωπία κάνουν αυτές οι οργανώσεις και η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει ένα οργανωμένο σύστημα που γίνεται έλεγχος. Στις ΜΚΟ και τις Οργανώσεις, που δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας, υπάρχουν κάποιοι που είναι, για να βγάλουν χρήματα» δήλωσε.

Από την πλευρά της, η λέκτορας εγκληματολογίας και διευθύντρια του CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, σημείωσε: «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχει μια Οργάνωση, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρακτικό, χωρίς να είναι κατοχυρωμένο, με τέτοιες δοσοληψίες χωρίς να κόβεται τίποτα. Εδώ εμάς 5 ευρώ να μας δώσουν και κόβουμε απόδειξη είσπραξης δωρεάς. Πώς γίνονταν αυτές οι δοσοληψίες τόσο καιρό και δεν είχε μιλήσει ποτέ κανένας;».

«Ό,τι γίνεται στο διαδίκτυο αφήνει συγκεκριμένα ίχνη, μπορεί να φανεί από πού έχουν γίνει δοσοληψίες, από τις συσκευές, εφόσον υπάρχει η απαραίτητη άρση. Αυτό αφορά ό,τι έχει γίνει μέσα από τραπεζικές συναλλαγές» είπε κλείνοντας.