Μια επιστολή καθηγητών και μαθητών του σχολείου του, οι καταθέσεις των συγγενών του αλλά και μια καταγγελία κοπέλας για σεξουαλική κακοποίησή της από τον δολοφονημένο 71χρονο φαίνεται πως ήταν στοιχεία που βάρυναν στην κρίση ανακριτή και εισαγγελέα που άφησαν ελεύθερο τον 16χρονο πατροκτόνο.

Καθηγήτρια του 16χρονου μαθητή, μιλώντας στο MEGA και το LIVE News ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με την επιστολή που έστειλαν προς την ανακρίτρια.

«Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου στηρίζουμε τον μαθητή μας γιατί φαίνεται ότι είναι ένα τραγικό θύμα μιας παρατεταμένης ενδοοικογενειακής βίας. Το σχολείο εκτός από ένας χώρος εκπαίδευσης είναι μια αγκαλιά και ένα καταφύγιο για όποιον το χρειάζεται. Νομίζω ότι σώσαμε μια ψυχή με την επιστολή που δώσαμε στην ανακρίτρια. Δεν στηρίξαμε οποιονδήποτε δράστη. Αυτός ο δράστης άξιζε τη στήριξή μας. Ήταν γενναία η απόφαση της δικαιοσύνης να τον αφήσει ελεύθερο.

Είναι ένα τσακισμένο παιδί. Από μαρτυρίες μαθητών τις οποίες συνδύασα, έμαθα γι’ αυτή τη συγκυρία καθώς ο ίδιος δεν μιλούσε. Αν το είχε κάνει θα το είχαμε καταγγείλει. Τον έβλεπα που φορούσε μακριά ρούχα. Οι συμμαθητές και οι φίλοι του μου είπαν για τα σημάδια που έκρυβε με τα ρούχα».

Η καταγγελία νεαρής για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και μια νεαρή κοπέλα, η οποία κατέθεσε ότι σε μικρή ηλικία περίπου 11 χρονών είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον 71χρονο άνδρα, την οποία δεν είχε καταγγείλει ποτέ πριν στις Αρχές.

Τι λέει ο πατροκτόνος και η μητέρα του

Ο ίδιος ο 16χρονος στην απολογία του, ανέφερε: ««Ήθελα να φύγω από το σπίτι, αλλά δεν μπορούσε η μητέρα μου να μας έχει όλους μαζί. Δεν ξέρω πόσες φορές τον μαχαίρωσα. Μου είπε, νομίζω, “γιατί με σκοτώνεις;”. Κατέβαινε τις σκάλες και συνέχιζα να τον μαχαιρώνω. Το προηγούμενο βράδυ το είχα σκάσει από το σπίτι κι αυτό για εκείνον ήταν μεγάλο παράπτωμα. Ήξερα ότι όταν θα γυρίσει θα με κάνει να υποφέρω, όπως συνήθιζε να κάνει. Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό»

Η μητέρα του 16χρονου, ανέφερε: «Με μείωνε και με έβριζε συνεχώς. Όσο ήμουν μαζί του δεν με άφηνε να έχω κοινωνικές επαφές. Δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι και με χτυπούσε. Δεν άντεχα αυτή τη ζωή. Ήθελε να τους ελέγχει και να τους περιορίζει όλους.

Με είχε βάλει να παραιτηθώ από δύο δουλειές. Την τελευταία φορά μου είπε «αν πας στη δουλειά τόσες ώρες, μην ξανά γυρίσεις». Τότε έφυγα και νοίκιασα ένα άλλο μέρος. Δεν με άφηνε να βλέπω τα παιδιά, μόνο εάν πήγαινα σπίτι και τότε κρυφάκουγε όσα λέγαμε. Τα παιδιά μου έλεγαν ότι τους φερόταν όπως σε μένα».

Τους ισχυρισμούς της γυναίκας, επιβεβαιώνει και ο σύντροφός της, ο οποίος αναφέρει: «Ερχόταν στη δουλειά μελανιασμένη. Μου έλεγε ότι την χτυπούσε ο άντρας της τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά. Της είχα πει να τον καταγγείλει και εκείνη μου ανέφερε ότι πριν χρόνια είχε πάει στην αστυνομία αλλά δεν άλλαξε κάτι».