Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα, Πέμπτη (14/12) ο 18χρονος συλληφθείς για τον τραυματισμό του αστυνομικού, που έχει ομολογήσει ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να «σκανάρουν» σύνδεσμο στα δυτικά προάστια. Παράλληλα, στα χέρια του 18χρονου βρέθηκε πυρίτιδα. Το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

Το βράδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος, προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς, καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Σήμερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κλήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις.

Η Ασφάλεια για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνεται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Ο 18χρονος

Σεσημασμένοι χούλιγκαν στη «μαύρη λίστα» της Αστυνομίας

Τουλάχιστον 30 περιστατικά οπαδικής βίας από το 2007 και τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει ο φάκελος που κατέθεσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί το μαχαίρωμα νεαρής φιλάθλου από χούλιγκαν αντίπαλης ομάδας το 2019. Θα ερευνηθούν παράλληλα εμπρηστικές δηλώσεις μελών συνδέσμων και παραγόντων, υποθέσεις καταγγελλόμενων απειλών και ξυλοδαρμών δημοσιογράφων αλλά και ξυλοδαρμοί διαιτητών.

Περίπου οι μισοί από τη λίστα των 200 ατόμων είναι σεσημασμένοι. Έχουν απασχολήσει μεταξύ άλλων για αδικήματα, που σχετίζονται με ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, εκβιασμούς ακόμα και συμβόλαια θανάτου.