Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, ώστε να εντοπισθεί ο «καθοδηγητής» των επεισοδίων στου Ρέντη, όπου διεξαγόταν η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το βόλεϊ ανδρών. Την ίδια στιγμή μάχη στη ΜΕΘ συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, που έχει τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα, με τους γιατρούς να αποφασίζουν να ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι, προκειμένου να τον σώσουν.

Η Αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές οργανωμένων οπαδών, σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Πάμε έξω στους μπάτσους» είπε ο υποκινητής στον 18χρονο

Ο 18χρονος που έχει συλληφθεί

Ο 18χρονος, που έχει συλληφθεί, φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της βραδιάς, που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα, ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση.

«Πάμε έξω στους μπάτσους», του είπε ο υποκινητής. Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας, σύμφωνα με τον 18χρονο, του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει, ρίχνοντάς την προς το μέρος των αστυνομικών.

Γιατί οι γιατροί ακρωτηρίασαν τον 31χρονο

Ο 31χρονος υπαρχιφύλακας παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», οι γιατροί τον ακρωτηρίασαν για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σηψαιμίας και περιμένουν να δουν κατά πόσο ο εγκέφαλος έχει υποστεί αναστρέψιμες ή μη βλάβες.