Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο κηδεμόνας του άτυχου Όλιβερ, του γλυκύτατου χάσκι που βασανίστηκε μέχρι θανάτου στα χέρια ανθρωπόμορφων τεράτων, στην Αράχωβα. «Είμαι πέντε ημέρες άυπνος. Δεν είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Δεν έχω συνέλθει ακόμα από το σοκ. Από όταν έγινε το συμβάν μέχρι τώρα, κοιμάμαι 2 με 3 ώρες. Μιλάμε για κτηνώδη βία. Να βρεθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι. Το ξέρουν οι Αρχές ή θα το ανακαλύψουν με την έρευνα που κάνουν;» είπε χαρακτηριστικά ο κηδεμόνας του σκύλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, κατεπείγουσα έρευνα προς εντοπισμό του δράστη, ενώ ζήτησε άμεση ενημέρωσή της για τις εξελίξεις. Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τις τοπικές αστυνομικές και δημοτικές αρχές, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της πρωτοφανούς άγριας κακοποίησης του ζώου, το οποίο κατόρθωσε να επιστρέψει σπίτι του, αλλά, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Μποϊκοτάζ #cancelarahova

Το άγριο περιστατικό κακοποίησης, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου να στηρίζουν τη διαδικτυακή καμπάνια για μποϊκοτάζ στην Αράχωβα που κρατά «ομερτά» για το τέρας που βασάνισε και βίασε το αθώο πλάσμα. Όλο και πληθαίνουν τα μηνύματα οργής και τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #cancelarahova, με τους χρήστες να καλούν τοπικές αρχές και κατοίκους να μιλήσουν.