Τραγική ήταν η κατάληξη στην αναζήτηση της 14χρονης μαθήτριας η οποία είχε εξαφανιστεί στα Σκόπια ενώ για την ανεύρευσή της είχε ενεργοποιηθεί το Missing Alert και στην Ελλάδα μέσω του Χαμόγελου του Παιδιού.

Τη δυσάρεστη εξέλιξη γνωστοποίησε το Χαμόγελο του Παιδιού μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε και στην οποία αναφέρει: Στις 29 Νοεμβρίου 2023 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιοποίησε στην Ελλάδα την εξαφάνιση της 14χρονης Vanja Gjorchevska συμμετέχοντας στην ευρεία κινητοποίηση για την ανεύρεση της.

Η ανήλικη εξαφανίστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023, κατά τις πρωινές ώρες ενώ πήγαινε στο σχολείο της στα Σκόπια. Αμέσως μετά την εξαφάνισή της και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και της Αστυνομίας στα Σκόπια, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τον συντονισμό των ενεργειών σε όλες τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες. Το Χαμόγελο του Παιδιού βρισκόταν σε άμεση συνεργασία με τους συνεργαζόμενους φορείς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE) στην Σερβία και την Αλβανία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα 4/12/23 από τον συνεργαζόμενο φορέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE) για την τραγική κατάληξη στην αναζήτηση της Vanja Gjorchevska 14 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας καθώς και από την ειδησεογραφία η ανήλικη εντοπίστηκε νεκρή στα Σκόπια. Το κορίτσι απήχθη το πρωί της ημέρας που εξαφανίστηκε και βρέθηκε δολοφονημένο. Η τραγική είδηση του άδικου χαμού της Vanja έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.