Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα καθίσουν οι δεκάδες συλληφθέντες κοντά στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος . Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, είναι αντιμέτωποι , κατά περίπτωση, για παραβίαση του νόμου περί αθλητικής βίας, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, κατοχή κροτίδων-φωτοβολίδων με αφορμή αθλητική εκδήλωση και παράνομη οπλοφορία

Οι αρχές θεωρούν πως κατάφεραν να αποτρέψουν οπαδικό επεισόδιο την ώρα που στην περιοχή διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας για το τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας.

Περισσότερα από 80 άτομα , μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, συνελήφθησαν κοντά στο γήπεδο έχοντας, μεταξύ άλλων, στην κατοχή τους ξύλα , ράβδους, ναρκωτικά, φωτοβολίδες, κροτίδες και σίδερο.

Σύμφωνα με τις αρχές διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για οπαδούς δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής της Νέας Ιωνίας το απόγευμα της Κυριακής.