Περισσότερα από 20 λεπτά διήρκησε η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα σε φούρνο της οδού Κυβέλης στο Γαλάτσι, με τους δράστες να κάνουν έρευνα και στην οικία του 51χρονου ιδιοκτήτη.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsbeast, διακρίνονται αμέσως μετά τη ληστεία οι τρεις δράστες φορώντας ακόμα τις κουκούλες τους να κατευθύνονται πεζή σε κεντρικό δρόμο της περιοχής που ενδεχομένως τους περίμενε συνεργός τους με όχημα διαφυγής. Φαίνεται πως οι τρεις κακοποιοί είχαν παραβιάσει νωρίτερα το κατάστημα και περιμέναν τον ιδιοκτήτη με τον 57χρονο υπάλληλο του προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν και να τους δέσουν χέρια και πόδια με tie-wrap. Οι τρεις δράστες χρησιμοποίησαν δύο όπλα και ένα κατσαβίδι προκειμένου να απειλήσουν τα θύματά τους.

Οι δύο άνδρες δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, τον 51χρονο να τους παραδίδει το χρηματικό ποσό που είχε πάνω του για τις παραγγελίες της ημέρας αλλά οι τρεις δράστες να μην μένουν ικανοποιημένοι. Για αυτό και απαίτησαν να τους παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του (σ.σ. βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αρτοποιείο), στο οποίο εκείνη την ώρα κοιμόταν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του.

Δύο από τους ληστές ανέβηκαν στο σπίτι το έκαναν φύλλο και φτερό, αλλά έφυγαν χωρίς να βρουν άλλα χρήματα και αδιαφορώντας για κινητά τηλέφωνα ή tablet. Δείγμα του επαγγελματισμού τους, είναι ότι φρόντισαν να κόψουν τα καλώδια και να πάρουν το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος προκειμένου να δυσκολέψουν το έργο της Αστυνομίας.