Να αποφύγουν το λάθος, αλλά και να κερδίσουν τις εντυπώσεις θέλουν οι πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στο αποψινό ντιμπέιτ.

Αναμφισβήτητα πρωταγωνιστές είναι οι Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης που διεκδικούν την πρώτη θέση στις εκλογές, ενώ από χθες σταμάτησαν οι εμφανίσεις, καθώς γίνονται με εντατικούς ρυθμούς φροντιστήρια προκειμένου να ανταποκριθούν στη διαδικασία.

Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει εμπειρία από ντιμπέιτ είναι ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συμμετείχε σε τηλεμαχία το 2009 όταν είχε πρωτοεκλεγεί αρχηγός του Συνασπισμού.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έχουν ρίξει το βάρος τους στην προετοιμασία του τέως πρωθυπουργού και σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί επιτακτικά το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης.

Η προετοιμασία του κ. Τσίπρα για την αποψινή τηλεμαχία έγινε βασισμένη στον άξονα ότι όλοι οι αρχηγοί εκτός του Πάνου Καμμένου θα επιδιώξουν να κερδίσουν πόντους με επιθέσεις και κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας θα έχει να αντιμετωπίσει και έναν πρώην σύντροφό του, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τον έχει ήδη τοποθετήσει στο μνημονιακό κάδρο, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μεϊμαράκης θα επιχειρήσει να εμφανιστεί με συναινετικό προφίλ απέναντι στον βασικό του αντίπαλο Αλέξη Τσίπρα και να επαναλάβει ότι δεν έχει πρόβλημα αν είναι πρώτη η ΝΔ να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα στη Συγγρού ετοιμάστηκαν και για επίθεση από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων θα επιχειρήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, καθώς δεν θα έχουν άλλη τηλεμαχία. Ωστόσο Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συναντηθούν και πάλι σε λίγες μέρες.

 

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έχει συμμετάσχει σε ντιμπέιτ αλλά με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και το 2004 υπέβαλε ερωτήσεις στον Κ. Καραμανλή, τον Γ. Παπανδρέου, την Αλ.Παπαρήγα, τον Ν.Κωνσταντόπουλο και τον Δ.Τσοβόλα.