«Η χώρα χρειάζεται μία συνεννόηση με τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική και αυτό σημαίνει συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 έχει πει ότι η χώρα έχει ανάγκη μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Εάν είναι εφικτό να ενώσουμε όλα τα κόμματα τις δυνάμεις μας θα ήταν κάτι το θετικό. Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν αξίζει στη χώρα», τόνισε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού η κ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της, στην τηλεόραση του MEGA.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει στις υπερβολές. Θεωρώ ότι είναι προσχηματική η κουβέντα για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για προσβολή προς το πρόσωπό της στις δηλώσεις Τσίπρα ότι ο Βενιζέλος παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει κάνει μία μεγάλη προσπάθεια. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ο τρίτος εναλλακτικός πόλος και να επιβάλλουμε τη συνεργασία και τη σταθερότητα στη χώρα. Η χώρα δεν μπορεί να πάει σε νέες εκλογές. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση τετραετίας».

Στην ερώτηση για τον Γ. Παπανδρέου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «έκανα ότι μπορούσα για να κατέβουμε όλοι μαζί ενωμένοι στις εκλογές».

«Σήμερα οφείλουμε να συνεργαστούμε και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους. Πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία των εταίρων και να δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε κάποιους όρους του μνημονίου», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως το πρώτο κόμμα που έφερε τα μνημόνια, όπως και το κόμμα που ψήφισε και τα τρία μνημόνια, σημείωσε ο δημοσιογράφος για να απαντήσει η κυρία Γεννηματά: «Η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε ούτε με ύφεση, ούτε με ελλείμματα, όμως φτάσαμε να υπογράψουμε πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο επειδή διαχειρίστηκαν με αλλοπρόσαλλο, σχεδόν τυχοδιωκτικό, τρόπο τη διαπραγμάτευση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν έχουμε περιθώρια για πισωγύρισμα».