Κατηγορώ κατά του «εναπομείναντος» ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Λαϊκής Ενότητας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε πυρά και κατά της υπηρεσιακής κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι αυθαιρετεί αποκλείοντας τη ΛΑ.Ε. από την κρατική χρηματοδότηση αλλά και επειδή της δίνεται ο μικρότερος τηλεοπτικός χρόνος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε εκ νέου ότι η Αριστερή Πλατφόρμα έριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση παραιτήθηκε ταπεινωτικά. Επανέλαβε πως το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν κινδυνεύει καμία κατάθεση αν πάμε σε εθνικό νόμισμα. Απάντηση έδωσε και στον Δημήτρη Κουτσούμπα για τις «λαφαζανιές», σημειώνοντας πως «η ηγεσία του ΚΚΕ κάνει πολλά και μεγάλα λάθη το τελευταίο διάστημα».

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν την ιστορία που τους χτυπάει την πόρτα και να την ανοίξουν για να περάσει η ελπίδα.

Σημειώνεται πως η συνέντευξη είχε και μια μεγάλη πρωτοτυπία. Αν και μέχρι σήμερα, στη ΔΕΘ, σε ερωτήσεις απαντούσε μόνο ο αρχηγός του κόμματος και επίσης κανείς δημοσιογράφος δεν ενδιαφερόταν να ρωτήσει κανέναν άλλον πολιτικό, αυτό άλλαξε. Στο πάνελ μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη υπήρχαν και στελέχη του κόμματος, ενώ δίπλα του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τα στελέχη ήταν μοιρασμένα έτσι ώστε στο κέντρο να εμφανίζονται οι Π. Λαφαζάνης και Ζ. Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα ερωτήσεις έγιναν τόσο προς τον αρχηγό του κόμματος, όσο και προς τη συνεργαζόμενη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθούν αποσπάσματα και βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ:

Παναγιώτης Λαφαζάνης:

  • Τον κεντρικό θέμα, το μεγάλο αίτημα είναι να βγούμε από την ύφεση και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης… Πρώτα πρέπει να τελειώνουμε με τα μνημόνια, δηλαδή να αφήσουμε πίσω τη λιτότητα, να σταματήσουμε να πουλάμε την Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η φορολεηλασία, ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να σταματήσει… πνίγει την οικονομία, να κοιτάξουμε την πολιτική της ανασυγκρότησης, την οικοδομική δραστηριότητα. Τέλος, να σταματήσουμε την εθνική υποτέλεια.
  • Εμένα δεν με αγγίζουν αυτού του είδους οι κακεντρέχειες, δεν με μειώνουν, δεν με πλήττουν (για τις Λαφαζανιές του Δ. Κουτσούμπα). Λυπάμαι όμως για αυτούς που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους κακεντρέχειες. Αντί να βλέπουν ποιος είναι ο κύριος αντίπαλος, έχουν αναγορεύσει τη Λαϊκή Ενότητα. Η ηγεσία του ΚΚΕ κάνει πολλά και μεγάλα λάθη το τελευταίο διάστημα. Ελπίζω να υπάρξει στροφή και αλλαγή. Ο κόσμος της Αριστεράς δεν είναι διαιρεμένος και μας θέλει όλους ενωμένους.
  • Δεν κάνω ταυτίσεις του 62% στο δημοψήφισμα με την επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη. Ξέρω όμως ότι αυτοί που είπαν το μεγάλο “όχι”, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση τα μνημόνια. Πήγαινα στην τράπεζα και φοβόμουν ότι θα υποστώ αποδοκιμασία από τους συνταξιούχους και μου έλεγαν να μην κάνω πίσω. Αυτό πίστεψα. Υπάρχει και η αξιοπρέπεια που είναι πάνω απ’ όλα και πάνω και από κάποιες πρόσκαιρες θυσίες που μπορεί να υποστεί κάποιος. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός ανάμεσα στο ευρώ και τη Δημοκρατία, την ανεξαρτησία του, τον αυτοσεβασμό του θα επιλέξει τη δεύτερη επιλογή.
  • Στηρίζουμε ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα, πρώτα από όλα όμως επενδύσεις των ΜμΕ, γιατί σήμερα η μικρομεσαία επιχείρηση εξαφανίζεται. Υποστηρίζουμε ιδιωτικές επενδύσεις σε ένα πλαίσιο με κανόνες για να υπηρετήσουμε την ανάπτυξη, τις σωστές εργασιακές σχέσεις. Τα capital controls οφείλονται στους εκβιασμούς της ΕΚΤ για να μας αναγκάσει να πάμε στο νέο μνημόνιο. Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι μια νέα πορεία που έπρεπε να ακολουθήσουμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχουν μόνο εκβιαστές αλλά και αυτοί που υποκύπτ9ουν στους εκβιαστές.
  • Η επιλογή μνημονίου από τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ είναι και επιλογή συγκυβέρνησης με μνημονιακές δυνάμεις. Η πρόταση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται επισήμως πλέον σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταγγέλαμε και σωστά για τα όσα έχουν γίνει στη χώρα, θα γίνει ξανά συμπαίκτης στη νέα κυβέρνηση, με ότι καταστροφικό συνεπάγεται για τη χώρα. Αν στο ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε κανείς ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε και κυβέρνηση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Και βλέπουμε να πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση και οι ευρωζωνικοί προστάτες μας. Ο εφιάλτης είναι εδώ. Αυτοί που ρήμαξαν τα πάντα στην Ελλάδα είναι έτοιμοι με πρόσχημα τον ΣΥΡΙΖΑ να ξανανέβουν και να συνεχίσουν το φαγοπότι. Υπάρχει δρόμος για να μη γίνει αυτό: η Λαϊκή Ενότητα. Εμείς μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
  • Στον τόπο του εγκλήματος δεν μιλάνε για σκοινί (αναφερόμενος στις καταθέσεις). Έχουν εξαερωθεί γιατί είμαστε στο ευρώ και έχουμε μνημονιακές πολιτικές. Πολλοί αετονύχηδες παίρνουν τις καταθέσεις και τις βγάζουν στο εξωτερικό και πολλές φορές κρύβουν μαύρο χρήμα, για το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ έλεγχος. Να ελεγχθούν αυτοί που στέλνουν τα λεφτά τους έξω και είναι γνωστοί αλλά δεν ελέγχονται. Εξατμίζονται οι καταθέσεις και συνεχώς οι τράπεζες κάνουν ανακεφαλαιοποιήσεις που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Το εθνικό νόμισμα θα προστατεύσει τις καταθέσεις. Οι τράπεζες θα γίνουν ατμομηχανή μιας νέας παραγωγικής προσπάθειας και όχι κέντρα διαπλοκής που στραγγαλίζουν την οικονομία. Δεν κινδυνεύει καμία κατάθεση αν πάμε σε εθνικό νόμισμα.
  • Μια άλλη πλευρά του χρέους, όχι μόνο το δημόσιο αλλά και το ιδιωτικό: νοικοκυριά και επιχειρήσεις πνίγονται στα χρέη, όλοι χρωστάμε στους άλλους. Πρόκειται για κατάσταση δανειακής ζούγκλας. Δεν χρειάζεται μόνο μεγάλη διαγραφή του χρέους αλλά και μία σεισάχθεια.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

  • Είναι σαφές ότι το χρέος πρέπει να αποκηρυχθεί, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διαγραφεί. Έχει πια αποδειχθεί ότι οι δανειστές λειτούργησαν με δόλο, γνωρίζοντας ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο.
  • Ιδρύθηκε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία εξέδωσε το προκαταρκτικό της πόρισμα τον Ιούνιο, και το έθεσε στη διάθεση της κυβέρνησης, η οποία δεν το χρησιμοποίησε. Είναι απεχθές, παράνομο και μη βιώσιμο το χρέος, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που νομιμοποιούν την Ελλάδα να το αποκηρύξει.
  • Το πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή Δημοκρατία. Με αυτό τον τρόπο έχει τεθεί από τους δανειστές-εκβιαστές και με αυτόν τον τρόπο πρέπει να απαντηθεί. Δεν μπορεί να συρρικνώνεται το δίλημμα σε ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα: ευρώ ή δραχμή.

Παναγιώτης Λαφαζάνης:

  • Στο εθνικό νόμισμα θα πάμε έτσι και αλλιώς, το θέμα είναι να πάμε συντεταγμένα και με σχέδιο.
  • Γιατί να υπάρχει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις; Δεν πληρώνονται από τις δόσεις που μας δίνονται αλλά από τους Έλληνες φορολογούμενους. Τα λεφτά των πιστωτών απευθύνονται σε χρεολύσια και τόκους.
  • Η Ελλάδα έχει πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που φτάνει το 1% του ΑΕΠ το 2014 και πάει και το 2015. Μπορούμε να χρηματοδοτούμε τις εισαγωγές μας χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να έχουμε ελλείμματα, επομένως δεν χρειάζονται πρόσθετα συναλλαγματικά διαθέσιμα. Δεν θα υπάρξει θέμα να βρούμε ειδικά συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουμε το εθνικό νόμισμα όταν έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
  • Εμείς έχουμε ένα δημοκρατικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα: Τον τερματισμό στο ξεπούλημα της Ελλάδας, εμείς λέμε ότι οι στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, σηκώνουμε ψηλά τη σημαία κατά της φορολεηλασίας, είμαστε κατά της εθνικής υποτέλειας που αντιπροσωπεύουν τα μνημόνια, θέλουμε την εθνικοποίηση των τραπεζών. Έχουμε πρόγραμμα διεξόδου και ανασυγκρότησης της χώρας. Δεν είμαστε κατά του ευρώ γιατί δεν μας αρέσει. δεν έχουμε εμείς το νόμισμα ως φετίχ. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας. Λέμε όμως ότι δυστυχώς τα ευρωπαϊκά κατεστημένα νεοαποικιοποιούν την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη. Επομένως, η απάντησή μας είναι εθνικό νόμισμα, δεν είναι κάτι που πρέπει κανείς να αποβάλλει γιατί έχει τη λέξη εθνικό. Θα αντιμετωπίσει δυσκολίες η χώρας, αλλά θα είναι πολύ μικρότερες από την καταστροφή και τις καταστροφικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου.
  • Έχουμε πρόσφυγες, έχουμε και νεοπρόσφυγες… νέους και νέες, τα παιδιά μας.
  • Οι ιθύνοντες κύκλοι της Ε.Ε. είναι οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για το έγκλημα του προσφυγικού. Γιατί μαζί με τις ΗΠΑ δεν έχουν αφήσει όρθια καμία σχεδόν χώρα αυτής της περιοχής. Από τα δράματα επωφελούνται τυφλές φονταμενταλιστικές δυνάμεις που απαντούν με βαρβαρότητα και μίσους. Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, πρέπει να στηριχτεί οικονομικά. Τονίζοντας την υποκρισία του ευρωπαϊκού κατεστημένου, δεν απαλλάσσω ούτε την κυβέρνηση διότι δεν υπήρχε σχέδιο.
  • Δεν διστάσαμε ούτε μία στιγμή να πούμε όχι στο νέο μνημόνιο συνεπείς στη διαδρομή μας.
  • Εμείς δεν εγκαταλείψαμε κανέναν. Άλλοι εγκατέλειψαν τις δεσμεύσεις στους πολίτες. Εμείς συνεχίζουμε αυτό το δρόμο.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

  • Ο κ. Καμμένος, ως δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, επέλεξε την τακτική και την πολιτική της συκοφαντίας, η οποία είναι χαρακτηριστική εκείνων που βρίσκονται σε πανικό. Εκείνοι που δεν συγκρούστηκαν με τη διαπλοκή και εκτρέφουν ένα νέο σύστημα διαπλοκής προσπαθούν να χτίσουν ένα προφίλ σύγκρουσης με τη διαφθορά χτυπώντας εκείνους που πραγματικά συγκρούστηκαν.
  • Στους ανθρώπους που αγωνίζονται και τιμούν τους αγώνες που έχουν δώσει άλλοι, η λέξη εγκαταλείπω είναι άγνωστη. Και από όσους κάθονται σε αυτό το τραπέζι, κανείς δεν εγκατέλειψε. Καρατομήθηκαν ο Λαφαζάνης, ο Ήσυχος, ο Στρατούλης. Το σύστημα Μαξίμου πρώτο εγκατέλειψε τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Να πω για τη Νάντια Βαλαβάνη που παραιτήθηκε, παραιτήθηκε ακριβώς για να μην εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες και τις κοινές μας δεσμεύσεις. Υπερασπίστηκα τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό όσο κανείς, μέχρι που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ισχυρισμό ότι εκβιάστηκε και να εμφανίσει εκείνους που προσπαθούσαμε να συγκροτήσουμε ένα ανάχωμα ως παιδιαρίζοντες.
  • Δεν είναι τυχαίο ότι οι δανειστές μαζί με το Μαξίμου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προετοίμασαν τις εκλογές. Είναι εκλογές εκκαθάρισης. Αυτή η εκκαθάριση θα αποδειχθεί απόπειρα.
  • Το δίλημμα νέο παλιό επιχειρούν να θέσουν εκείνοι που εγκατέλειψαν τη νεολαία, αλλά και η νεολαία αυτούς. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη σχέση τους με το νέο εκείνοι που εγκατέλειψαν την αισιοδοξία.
  • Με λάσπη, συκοφαντία και ψέμματα κάποιοι να παριστάνουν το νέο ενώ προσχώρησαν ήδη σε ό,τι πιο παλιό μνημονιακό
  • Το δίλημμα είναι αν ο λαός θα παλέψει. Ο λαός στις 5 Ιουνίου έδωσε μάθημα δημοκρατίας.

Παναγιώτης Λαφαζάνης:

  • Δεν είπαμε ποτέ ψέμματα στο λαό εμείς. Εμάς μας έδιωξαν από την κυβέρνηση χωρίς να μας πουν το αιτιολογικό. Εμείς ασκούσαμε κριτική στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
  • Απαράδεκτο και αδιανόητο να εφαρμόζει η Ελλάδα μέτρα κατά της Ρωσίας.
  • Επετεύχθη μια μεγάλη παγκόσμιου βεληνεκούς συμφωνία με τη Ρωσία.
  • Θεωρούσα ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να βοηθήσει η Ελλάδα να ξεφύγει από τη λογική του υποτελούς δορυφόρου και προτεκτοράτου.
  • Ανέλαβα πρωτοβουλίες στη Ρωσία για ανάπτυξη ελληνορωσικών σχέσεων.
  • Το 99% των χωρών του πλανήτη έχουν εθνικό νόμισμα. Δεν βλέπω χώρες που είναι εκτός ευρώ και μέσα στην ΕΕ να ανησυχούν και να καταστρέφονται.
  • Η επιλογή εθνικού νομίσματος έχει δυσκολίες το πρώτο διάστημα. Όχι χειρότερες από τα μνημόνια. Ο δρόμος του εθνικού νομίσματος μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι με ελπίδα και προοπτική.
  • Το εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία και βιώσιμη επιλογή. Δεν έχουμε ανθόσπαρτο δρόμο. Δε θα περάσουμε στην ευτυχία από τη μία μέρα στην άλλη.
  • Η χώρα αυτή έχει μάθει να αναζητά τους ξένους προστάτες. Η υποτέλεια ήταν το χαρακτηριστικό των κατεστημένων ελίτ.
  • Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή. Να σταματήσει η τρομολαγνεία. Η καταστροφολογία.
  • Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά μνημόνια. Όλα βλάπτουν τον ελληνικό λαό.
  • Λυπάμαι όταν βλέπω προσωπικές επιθέσεις από το ΚΚΕ.
  • Καλούμε το ΚΚΕ σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο.
  • Εμείς δεν είμαστε αντίπαλοι με το ΚΚΕ. Εμείς πιστεύουμε αντίπαλοί μας είναι τα μνημόνια.
  • Εσείς δε μπορείτε να ξεχωρίσετε εμάς από το ΚΚΕ, αλλά βλέπετε η ηγεσία του ΚΚΕ μας ξεχωρίζει θαυμάσια. Είναι λυπηρό ένα ιστορικό κόμμα, η ηγεσία του να επιλέγει ως κύριο αντίπαλο τη ΛΑΕ.
  • Η κυβέρνηση όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το δρόμο του μνημονίου.
  • Ελπίζαμε ότι τελικά η κυβέρνηση θα έκανε την επιλογή της σύγκρουσης με το ευρωπαϊκό κατεστημένο.
  • Ήθελε άρον – άρον εκλογές εξπρές για να μας αιφνιδιάσει. Έπεσε έξω. Ήθελε να πάει γρήγορα χωρίς να ενημερωθεί ο λαός για το μνημόνιο. Και σε αυτό έπεσε έξω. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε να πετύχει αυτοδυναμία, αλλά πήγε για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος.
  • Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Φοβήθηκε ότι θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης. Όχι φυσικά από εμάς (γέλια από Ζ. Κωνσταντοπούλου)
  • Η κυβέρνηση αυτή παραιτήθηκε ταπεινωτικά. Δεν έπεσε από κανέναν. 
  • Η ΛΑΕ θα είναι η μεγάλη έκπληξη. Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευσθούν.
  • Να ξεκινήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό αγώνα που θα μας φέρει γρήγορα στην εξουσία.
  • Δεν βάζω ποσοτικούς στόχος. Να πάει η ΛΑΕ όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

  • Ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος στον αγώνα κατά της μνημονιακής δικτατορίας είναι ο λαός.
  • Κατά παραγγελία διενέργεια εκλογών για να αποκλειστούν οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας που ενεργοποιήθηκαν.
  • Η ΛΑΕ ενοχλεί και όσοι συνεργαζόμαστε μαζί της ενοχλούμε γιατί αποδεικνύουμε ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή.
  • Η ΛΑΕ αντιπροσωπεύει ως πρώτο ανάχωμα στη νεομνημονιακή λαίλαπα την Ελπίδα. Την ελπίδα στην οποία σε κάποιοι έριξαν χώμα για να τη θάψουν και λάσπη για να τη σκεπάσουν.
  • Η ελπίδα να αναζωπυρωθεί σύντομα.

Παναγιώτης Λαφαζάνης:

  • Άλλη μια αυθαιρεσία: Αποκλείστηκε η Λαϊκή Ενότητα από κάθε κρατική χρηματοδότηση. Τι σχέση έχουν αυτά με Δημοκρατία; Ένα κόμμα που δεν έχει μέσα, που δίνει μάχη σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση… Καταγγέλλουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που αυθαιρετεί και δείχνει το μετεκλογικό σχέδιο που έχουν σήμερα οι μνημονιακές δυνάμεις.
  • Γίνεται προσπάθεια από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να αποκλείσει τη Λαϊκή Ενότητα. Ως προς τον τηλεοπτικό χρόνο θα είναι η τελευταία. Αυτό από που φαίνεται; Από τις αυθαιρεσίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο στη Λαϊκή Ενότητα παρόλο που είμαστε το τρίτο κόμμα σε αριθμό βουλευτών.
  • Πιστεύουμε ότι η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να αναδεχθεί σε μια μεγάλη δύναμη και να παίξει σημαντικό ρόλο μετά τις εκλογές.

Μανώλης Γλέζος:

  • Με μήνυμα του Μανώλη Γλέζου ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας.
  • Τονίζω ότι οι εκλογές δεν είναι κρίσιμες αλλά καθοριστικές για την τύχη του λαού μας. Ολοι σας καλούν να κρίνετε, να συγκρίνετε να ψηφίσετε τα κόμματά τους.
  • Εμάς, τον υποψήφιο η ιστορία δεν τον καλεί να κρίνει, να διαλέξει, τον καλεί να αποφασίσει. Πρέπει να αποφασίσει να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του και το μέλλον του.
  • Οι εκλογές είναι καθοριστικές γιατί δίνουν την δυνατότητα στο λαό να σαρώσει το σάπιο και καταπιεστικό καθεστώς, της βίας και της διαφθοράς.
  • Πρέπει να αφουγκραστούμε την ιστορία που μας χτυπά την πόρτα και να της ανοίξουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν θεατές σε αυτόν τον αγώνα. Όλοι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού. Για να περάσουν οι ελπίδες και το μέλλον που ανήκει σε εμάς.
  • Καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές να σταθούν μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκαιο και την ελευθερία
  • Όλοι μαζί να αναφωνήσουμε εμπρός Ελλάς για την Ελλάδα για το δίκαιο και την λευτεριά.