Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. άσκησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δηλώσεις του σήμερα στον Βήμα FM. «Πληρώσαμε 90 δισ. δίδακτρα στον κ. Τσίπρα, περίπου 10 δισ. το μήνα μάς στοίχισε, να μάθει, όπως είπε χθες, και να κατανοήσει τις δυνατότητες και τα σφάλματά του», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουτσάκος.

«Είναι βέβαιο ότι η χώρα αντιμετωπίζει τέτοιου μεγέθους και βάθους προβλήματα και προκλήσεις που ξεπερνάνε τις δυνατότητες κάθε μίας πολιτικής δύναμης μόνης της. Τα ευρήματα, η κοινωνική βοή, δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αυτοδυναμιών και πάντως δεν είναι κάτι το οποίο προτάσσει η ΝΔ. Η ΝΔ μιλάει για μια πρώτη θέση που θα της επιτρέψει να είναι ένας κορμός μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Εμείς μιλάμε για συνεργασία, είμαστε το “όλοι μαζί” και για μία ακόμα φορά από την πλευρά του κ. Τσίπρα διαμορφώνεται ένας νέος διχασμός, ένας νέος διχαστικός λόγος του “εκείνος μόνος του”», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως έδειξε η εμπειρία των πέντε χρόνων της κρίσης, υπάρχει στη χώρα σοβαρή εναλλακτική λύση; Εναλλακτική λύση ζητήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με ταξίδια στη Ρωσία, στο Ιράν, στη Κίνα και οι πόρτες ήταν κλειστές και καταλήξαμε με απώλεια πολλών μηνών να παραδεχτούμε το αυτονόητο, ότι υπάρχει μόνο μία πηγή χρηματοδότησης για την ελληνική οικονομία κι έτσι ήρθε καθυστερημένο κι ακριβό το νέο Μνημόνιο».