Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στην ετήσια συνεστίαση της Δ.Ε.Ε.Π. Ηρακλείου (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας και ανέφερε πως οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη κυβέρνηση του τόπου και τον δρόμο που θέλουν να ακολουθήσει η χώρα.

Ο κ. Σταϊκούρας στην ομιλία του, κατά την οποία έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου τα τελευταία τέσσερα χρόνια και όσα έχουν επιτευχθεί, ανέφερε ότι «από κοινού πολίτες και πολιτεία τα έχουμε καταφέρει τουλάχιστον ικανοποιητικά» συμπληρώνοντας ότι «ως κυβέρνηση ότι είπαμε το κάναμε, μειώσαμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ταυτόχρονα στηρίξαμε γενναία και αποτελεσματικά, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ξεπεράσουν με τις ελάχιστες δυνατές οικονομικές απώλειες όλες αυτές τις εξωγενείς κρίσεις».

Επίσης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «σιγά – σιγά ξεδιπλώνουμε το σχέδιο για την επόμενη τετραετία, θέτοντας τα ξεκάθαρα διλήμματα που έχουν οι προσεχείς κάλπες κι η εκλογική αναμέτρηση» ενώ σε ότι αφορά την Κρήτη, σημείωσε ότι η οικονομία είναι σε καλό επίπεδο και αυτό όχι μόνο λόγω της καλώς τουριστικής περιόδου που προηγήθηκε, αλλά και της στήριξης από την κυβέρνηση.

«Η Κρήτη βοηθήθηκε γενναία από την κυβέρνηση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η βοήθεια στην Κρήτη ήταν 1,6 δισ. ευρώ μόνο μέσα από τις επιστρεπταίες προκαταβολές και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, ενώ στο Ηράκλειο η βοήθεια ήταν 844 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και σε ότι αφορά τις εκλογές ανέφερε ότι «ο πολίτης ξέρει, θα κρίνει και θα συγκρίνει. Ο πολίτης δεν έχει ξεχάσει, θυμάται και θα επιλέξει αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά ή να πάει πίσω. Αν θέλει τη χώρα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας ή τη χώρα της αυταπάτης (…) αν θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα».