Μία ολοκληρωμένη μεταρρυθμιστική πρόταση παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

«Στο σημερινό Eurogroup  η ελληνική κυβέρνηση έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα παρουσιάζοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα θέσει τέλος στο ελληνικό δράμα.

Εξηγήσαμε ότι οι 2πλευρές έχουν έρθει αρκετά κοντά, τουλάχιστον στα δημοσιονομικά είμαστε πιο κοντά (στο 0,5%). Ο πραγματικός λόγος που οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις διεκόπησαν είναι ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν εντολή να διαπραγματευτούν την ουσία των μέτρων και δεν είχαν εντολή να συζητήσουν τις προτάσεις μας για το δημόσιο χρέος.

Η προεδρία του Eurogroup επέλεξε να επικεντρωθεί στις ευθύνες της ελληνικής πλευράς.

Δεν είναι στιγμή να αποδοθούν ευθύνες στη μία ή την άλλη πλευρά. Είναι ευθύνη όλων των πολιτικών ηγετών της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι βαθιές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και αυτές παρουσιάσαμε και στο Brusells Group. Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Τι ζήτησε η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup

«Η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους εταίρους, να προβούμε όλοι μαζί σε μια πολύ γρήγορη, αποτελεσματική διαπραγμάτευση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών ή ακόμη καλύτερο σε επίπεδο αρχηγών κρατών», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, εξηγώντας το αίτημα της Ελλάδας στο σημερινό Eurogroup.

«Ο χρόνος που απομένει δεν είναι πολύς, αλλά είναι αρκετός ώστε να επιτευχθεί μια επωφελής συμφωνία που θα έθετε την κρίση εκτός πρωτοσέλιδων και παράλληλα θα ενέπνεε την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μας τους πολιτικούς και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», κατέληξε ο έλληνας υπ. Οικονομικών.