Κωμικοτραγικά πράγματα έγιναν χθες στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς παραμονή του σημερινού Διαρκούς Συνεδρίου ο πολυδιαφημισμένος Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε βρει τις πολυπόθητες 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που απαιτούνται από το καταστατικό για να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Ο Παύλος Πολάκης του βρήκε μόλις εννέα και έμαθα ότι για να μην υπάρξει θέμα, συμφωνήθηκε να τον βοηθήσει το κόμμα και θα αναλάμβανε η γραμματέας Ράνια Σβίγκου να βρει τις άλλες 21. Οι 30 υπογραφές τελικά δεν κατατέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στις 6 μ.μ. όπως ήταν αρχικά ορισμένο. Η κατάθεση των 30 υπογραφών για την επικύρωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη που λέγεται ότι είναι εξασφαλισμένες μεταφέρονται για το πρωί του Σαββάτου, στις 11 π.μ. με την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου. Για να δούμε.

Επιθετική επανεμφάνιση Καρανίκα

Έξω από τα δόντια τα γράφει ο Νίκος Καρανίκας, άλλοτε συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και επί χρόνια φίλος του, λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου. «Τζάμπα, μάταια ο κόπος & οι αντιπαραθέσεις στον Συριζαπς. Δεν πιστεύω ότι καμία και κανένα υποψήφιο μέλος μας, όταν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές θα καταφέρει κάτι. Εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον όπως γνωρίζω και το ζω 4 δεκαετίες, αυτό το Πράγμα, που τόσα χρόνια αποκαλούμε Κόμμα, (κομμουνιστικό, Αριστερό, ριζοσπαστικό, κόμμα των μελών κτλ) δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μηχανισμός τάσεων και φραξιών (πρώην) κομμουνιστών του ΚΚΕ και ΚΚΕ ες που κατάφεραν και “έφαγαν” τον Τσίπρα & περιμένουμε να σεβαστούν τον νέο ή νέα πρόεδρο; Τόση αφέλεια!» έγραψε μεταξύ άλλων.

Το μανιφέστο του Τσακαλώτου

Πώς πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως κόμμα ανέπτυξε χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία πολλών μελών και στελεχών, στην πλατεία Κουμουνδούρου, θύμισε τι θα πει να έχεις ένα αριστερό κόμμα. Ένα κόμμα συλλογικό, με αρχές, με ταυτότητα. Ένα κόμμα που έχει νόημα να είσαι μέλος. Ένα κόμμα που έχει νόημα να κερδίσει. Αυτά μου είπε φίλος του – αν και υπερβολικός.

Άδειασμα από τον Αρχιεπίσκοπο

Άδειασε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Υπενθύμισε, ότι αυτοί που διαμαρτύρονται και αρνούνται σήμερα τις νέες ταυτότητες, είναι οι ίδιοι, που διαμαρτύρονταν στο παρελθόν, για τις σημερινές που τελούν υπό κατάργηση, όταν ήταν οι τότε νέες ταυτότητες, πάντα όμως, όργανα του Σατανά! Σωστός και όπως έμαθα είναι σε ανοιχτή γραμμή το Μέγαρο Μαξίμου με την Αρχιεπισκοπή για να δουν το θέμα των αντιδράσεων.

Η μάχη στο Νότιο Αιγαίο

Για να στηρίξει τον Γιώργο Χατζημάρκου κατέβηκε χθες στη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέλει να κερδίσει η ΝΔ και το Νότιο Αιγαίου. Ο πρωθυπουργός προήδρευσε χθες σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Πάππους, όπως επίσης και αρκετοί πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων τις οποίες έπληξε η φωτιά, καθώς και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Νέο ισχυρό ΕΚΑΒ

Αναδιαμορφώνεται πλήρως το ΕΚΑΒ, κατά τα διεθνή πρότυπα, στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου νέου ΕΣΥ και βασικό στόχο την ταχύτερη ανταπόκρισή του στις κλήσεις των πολιτών, από εξειδικευμένα και καλά εκπαιδευμένα πληρώματα ασθενοφόρων. Το σχετικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας παρουσίασαν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, όπου και έλαβε έγκριση, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μια από τις σημαντικές τομές που θα επιφέρει ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ είναι η διασύνδεσή του με τα Νοσοκομεία και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ώστε να υπάρχει ετοιμότητα ανταπόκρισης του ιατρικού προσωπικού στα περιστατικά. Εξίσου κρίσιμης σημασίας είναι η ταχύτερη απόκριση στην κλήση (από 7 έως 10 λεπτά), όπως επίσης και η μεγάλη πλέον κάλυψη ολόκληρης της χώρας από οχήματα του ΕΚΑΒ (1 ασθενοφόρο ανά 20.000 πολίτες, ενώ τώρα είναι 1 ανά 36.000 πολίτες).

Δεν υπάρχει σχετική πρόσκληση

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη, και του Τούρκου ομολόγου του, Χακάν Φιντάν, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, θα επισκεφθεί την Αθήνα για να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει σχετική πρόσκληση από το το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, πηγές του οποίου διαψεύδουν. Ρώτησα υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα τι σημαίνουν όλα αυτά και μου είπε ότι η εντατικοποίηση των διαδοχικών συναντήσεων και επαφών σηματοδοτεί την αρχή μιας «νέας εποχής» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αρκεί να γίνονται αυτές οι συναντήσεις, πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος με τον Πατριάρχη

Μετά από κοινή πρόσκληση των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πύργου και της Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ηλεία.

Να τους ζήσει!

Η Κύρα Κάπη και ο Χρήστος Ζωγράφος, µέλη της επικοινωνιακής οµάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας µετά τον ερχοµό του πρώτου τους παιδιού που είναι κορούλα. Ευχές για τη μικρή.

151 εκατομμύρια έφερε το deal Εθνικής – Prodea σε γραφεία

Το μεγαλύτερο ποσό επενδύσεων έφερε στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 η συμφωνία για την απόκτηση ιδιοχρησιμοποιούμενων γραφείων από την Εθνική Τράπεζα, τα οποία απέκτησε από την Prodea. Όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της Cushman & Wakefield Properties για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο συνολικός όγκος των επενδύσεων γραφείων που καταγράφηκε ήταν 171 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2023, τροφοδοτούμενος από την εξαγορά των τριών γραφείων από την Εθνική με τίμημα 151 εκατ. ευρώ. Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ωστόσο η επενδυτική κίνηση από θεσμικούς επενδυτές, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό μια στάση αναμονής, κυρίως λόγω του κόστους του χρήματος δεδομένων των υψηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η φημολογία για Σκλαβενίτη στην Κύπρο

Αρκετά έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα που θέλει τον Σκλαβενίτη να ψάχνει για εξαγορά στην Κύπρο, με απόκτηση τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Τις τελευταίες ώρες αυτό που ακούστηκε αρκετά έντονα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεγαλόνησο, είναι ότι ο ελληνικός όμιλος βρέθηκε κοντά με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου, οι οποίες από πλευράς Παπαντωνίου δεν επιβεβαιώνονται έως αυτή τη στιγμή. Μένει επομένως να φανεί εάν όντως η διάθεση και τα όσα ακούγονται στην αγορά θα μετουσιωθούν σε πράξη.

Πάνω κατά 10% οι τιμές στα σούπερ μάρκετ

Στο κατώφλι του 10% και συγκεκριμένα αυξημένες κατά 9,6% είναι οι τιμές στα ελληνικά σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο του 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Circana που έχει στη διάθεσή της η στήλη. Αντίστοιχα και ο τζίρος που έκαναν τα ταχυκίνητα αγαθά (τρόφιμα, είδη σπιτιού και προϊόντα ατομικής υγιεινής), ήταν αυξημένος κατά 9,6% στο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με πέρσι. Το ράλι ανόδου τιμών συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκαν σημάδια εξορθολογισμού. Ωστόσο και φέτος προμηνύεται μία ακόμα χρονιά ακρίβειας και όπως μου έλεγε άνθρωπος της αγοράς, «θα πρέπει να μάθουμε πλέον να ζούμε με αυτήν» καθότι οι τιμές δεν θα επιστρέψουν ξανά εκεί που ήταν ακόμα και εάν μειωθούν ελαφρώς.

Πόδι στην Ελλάδα από το διάσημο σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ

Ένας από τους διασημότερους σχεδιαστές στον κόσμο, ο Γάλλος Φίλιπ Σταρκ, ο οποίος έχει σχεδιάσει από ποντίκι υπολογιστή για λογαριασμό της Microsoft έως λεμονοστύφτη για την ιταλική πολυεθνική εταιρεία οικιακών ειδών Alessi, έπιπλα για τον οίκο Dior και πολλά ακόμα στην πολυετή διαδρομή του, συνεργάζεται με κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα για δύο πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών. Ο ίδιος έχει αναλάβει τον εσωτερικό σχεδιασμό στα δύο συγκροτήματα, τα οποία αναπτύσσονται εντός του Ελληνικού από την QG Investments. Ο λόγος για τα Triton και Athens Sansevieria, όπως είναι οι ονομασίες τους.

Ασυμφωνία εταιρειών – Σταϊκούρα για αυξήσεις στα διόδια

Χάσμα παραμένει μεταξύ των εταιρειών που έχουν αναλάβει την παραχώρηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα. Η πλευρά του υπουργείου αρνείται κάθε ενδεχόμενο αύξησης των τιμών στα ταμεία των διοδίων σε μία περίοδο έντονων ανατιμήσεων σε όλο το φάσμα της αγοράς, καθώς δε θέλει να προσθέσει και άλλο βάρος στους πολίτες και ταυτόχρονα να πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης που κάνει κινήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με τα όσα μέσα κατά καιρούς διαθέτει. Από την άλλη οι εταιρείες επιμένουν με ξεκάθαρο και έντονο τρόπο για την αύξηση των διοδίων, χωρίς ωστόσο έως αυτή τη στιγμή να βρίσκουν ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση.