Ερωτηθείς για τα ποσοστά, που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε, ότι τα στελέχη δεν φέρουν καμία ευθύνη.

«Ευθύνες στελεχών σαφώς και δεν υπάρχουν, αν αντιληφθεί κανείς τι έγινε μέσα σε αυτούς τους οκτώ μήνες», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι είναι ξεκάθαρο, ότι γίνονται πολύ μεγάλες αλλαγές και πως είναι θέμα συνειδητοποίησης όλων αυτών των αλλαγών.

Σχετικά με το η κυβέρνηση ανοίγει δρόμο για κυβερνήσεις συνεργασίας, βάσει των συμπερασμάτων των δημοσκοπήσεων, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε, ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει το χρέος να σώσει τη χώρα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. «Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβερνήσεις εθνικής ενότητας είναι σενάρια και σκέψεις που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέρον του Έλληνα πολίτη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ χρησιμοποιώντας ένα σχήμα λόγου, όπως είπε, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το κόμμα της ΝΔ βρίσκεται «σε ακόμα πιο ναδίρ».

Για τους ημιυπαίθριους ανέφερε, ότι έχει αποφασιστεί η μη επιβολή φόρων αναδρομικά και σημείωσε, ότι αυτό αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης και ότι θα νομοθετηθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η ρύθμιση θα γίνει άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην υπάρχει καμία αναδρομική επιβάρυνση στη φορολόγηση των ημυπαίθριων.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με τη συνάντηση του Ν. Δένδια με δικαστικούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει πώς ανώτατοι δικαστικοί, σημερινοί και πρώην, «μπορούν να συμμετέχουν σε κομματικές παρασυναγωγές σήμερα και με ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης».