Έντονη δυσαρέσκεια εξακολουθεί να εκφράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν διασπαρεί σε τρία διαφορετικά σημεία στην αίθουσα της Ολομέλειας μετά την χωροταξία που επιβλήθηκε κατόπιν του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου από τις οποίες προέκυψε η είσοδος 8 κομμάτων στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και η σημερινή κόντρα που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Φάμελλος υπενθύμισε παίρνοντας τον λόγο στον κ. Τασούλα την επιστολή που έχει αποστείλει ο ίδιος για την θέση που έχουν τοποθετηθεί οι «Σπαρτιάτες» στην αίθουσα και σπάει στα τρία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Στηρίξαμε την υποψηφιότητά σας για Πρόεδρος του Σώματος, αλλά ακόμα δεν έχετε λύσει αυτό το θέμα» είπε ο κ. Φάμελλος.

Η φράση αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Τασούλα που του είπε πως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητάει επί της ουσίας αντάλλαγμα για τη στήριξη στο πρόσωπο του. Ο κ, Φάμελλος, ανταπάντησε ότι «δεν ζητάμε ανταλλάγματα, αλλά, να λυθεί το πρόβλημα της ασυνέπειας. Η σωστή θέση των «Σπαρτιατών» είναι στα άνω δεξιά» Υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος της Βουλής, είχε πει στην Διάσκεψη των Προέδρων ότι θα το λύσει το πρόβλημα της τριχοτόμησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, έχουν περάσει 20 ημέρες και δεν έχει γίνει τίποτα».