Το μεγαλύτερο μέρος της παρθενικής ομιλίας του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών Βασίλειου Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, αναλώθηκε στο να εξηγήσει τη πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του πολιτικού σχηματισμού του. Όπως είπε πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης «υπήρξε διασπορά ψευδών ειδήσεων και αναληθών πληροφοριών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος, εικασία τόσο αβάσιμη όσο και παρελκυστική.

Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν χαρακτηρισμούς υβριστικούς και συκοφαντικούς, βιάστηκαν γιατί έτσι τους βόλευε. Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δείξει του λόγου το αληθές. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και τον φασισμό και σε οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες προς εμάς ιδεολογίες. Ταυτόχρονα όμως εκφράζουμε δίχως δισταγμό και με υπερηφάνεια ότι πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τις διδαχές Ελλήνων μαχητών όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ίων Δραγούμης. Προηγουμένως οι προλαλήσαντες πολιτικοί αρχηγοί αντί να μας κάνουν ένα «καλωσόρισμα», μας είπαν φασίστες, ναζιστές και τα λοιπά. Εγώ και η κοινοβουλευτική μου ομάδα κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έχουμε ακούσει πάρα πολλά πράγματα, έχουμε μπερδευτεί λιγάκι. Δεν ξέρουμε τι είναι φασισμός και τι είναι δημοκρατία».

Και συνέχισε: «Δηλαδή, δημοκρατία τι είναι; Να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και να κάνεις το ακριβώς αντίθετο; Δημοκρατία τι είναι; Να έχεις ένα πρωθυπουργό να δουλεύει 16 ώρες και στο τέλος με το πιστόλι στον κρόταφο να υπογραφεί τρίτο μνημόνιο και να χρεώνει την χώρα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ; Δημοκρατία τι είναι; Να παίρνεις ένα δημοψήφισμα του ελληνικού λαού και να το γυρίζεις ανάποδα; Και τέλος τι είναι δημοκρατία, να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας σου, το ξεπούλημα της Μακεδονίας; Αυτό είναι δημοκρατία; Ή μήπως είναι δημοκρατία να είσαι αρχηγός ενός κόμματος που χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό και στο τέλος να αλλάζει ΑΦΜ και όνομα για να γλιτώσει τις συνέπειες; Εγώ έχω μπερδευτεί πάντως…».

Ακολούθως τόνισε πως «πολλούς ενδεχομένως τους ενοχλεί που είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα ιδανικά του γένους μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μεταφέρουμε εντός της αίθουσας της ολομέλειας τα αληθινά και μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον μέσο Έλληνα και τη μέση Ελληνίδα στην Ελλάδα το 2023. Στεκόμαστε εδώ, μπροστά στο βήμα της Δημοκρατίας και είμαστε έτοιμοι να εκθέσουμε τα πιστεύω μας προκειμένου να μας γνωρίσετε, να μας ακούσετε και να καταστείτε κοινωνοί των βασικών μας πολιτικών θέσεων τις οποίες ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να εφαρμόσουμε ως υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος. Αξιολογώντας πρώτα εμείς τον εαυτό μας, ξέρουμε ότι είμαστε βαθιά δημοκράτες, πραγματικοί Έλληνες με εθνική και θρησκευτική συνείδηση».

«Οι «Σπαρτιάτες», συνέχισε, είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης εθνικής πατριωτικής δεξιάς που μέσα από το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών. Τηρούμε το Σύνταγμα και προστατεύουμε την εθνική μας ταυτότητα. Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη που κυριαρχούν οι αξίες της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού και που τα κράτη μέλη της θα είναι απολύτως ισότιμα με την διατήρηση των πολιτιστικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών.

Δηλαδή, ευαγγελιζόμαστε την παλινόρθωση της Ευρώπης των εθνών και των λαών και όχι την Ευρώπη της θεσμικής ελίτ των ολιγαρχών. Η Ελλάδα ως θεμελιωτής του πολιτεύματος της Δημοκρατίας οφείλει να πορεύεται, να συμπορεύεται, ως εγγυητής της διασφάλισης των δημοκρατικών θεσμών και αξιών στον ευρωπαϊκό χώρο. Επιθυμώ να εκφράσουμε μία νέα εθνική, πατριωτική παράταξη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις επιταγές της σύγχρονης εποχής και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Δεν συμφωνούμε με την σημερινή παγκοσμιοποιημένη κεντροδεξιά που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως τον αγγελιαφόρο της νέας τάξης πραγμάτων που κατά τη γνώμη μας συνιστά ένα θεσμικό ολετήρα.

Δεσμευόμαστε να επιδιώξουμε την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων με γνώμονα το εθνικό συμφέρον στα πλαίσια της διεθνούς έννομης τάξης. Σκοπός μας είναι να συμμετέχουν οι νέοι στις πολιτικές εξελίξεις, όχι ως παρατηρητές αλλά ως συνδιαμορφωτές τους. Θέλουμε να επενδύσουμε στην παιδεία ώστε οι επερχόμενες γενιές να είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες οι οποίοι θα κρατήσουν με σεβασμό την θρησκεία και την ιδέα της πατρίδας. Στοχεύουμε σε μία νέα σύγχρονη, ισχυρή Ελλάδα με ευαισθητοποιημένος και ενεργούς πολίτες, αξιοποιώντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό μας, το οποίο με πρωτόγνωρους ρυθμούς εγκαταλείπει την πατρίδα προς ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Προσβλέπουμε στην δημιουργία ενός κράτους δικαίου που θα λειτουργεί ως εγγυητής των θεσμών και όχι τροχονόμος της διαπλοκής».