Για το επεισόδιο μεταξύ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Πάνου Ρήγα έχετε πληροφορηθεί από το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών με τον δεύτερο να λέει ότι ο πρώτος τον έπιασε από τον λαιμό. Ακούστηκαν και πολλά… γαλλικά, αλλά αυτό, όμως, που έχει ενδιαφέρον είναι ότι κυκλοφορεί και βίντεο με το επεισόδιο και μένει να δούμε εάν κάποιος «σύντροφος» θα το βγάλει στη δημοσιότητα.

Να παραιτηθεί

Ο Π. Ρήγας ήταν σε έξαλλη κατάσταση μετά το επεισόδιο και λογικό ήταν. Μάλιστα ζήτησε με ένταση να συζητηθεί το θέμα στα αρμόδια όργανα και να υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα για τον Δ. Τζανακόπουλο που τελικά λόγω της παραίτησης Τσίπρα λέγεται ότι την γλίτωσε. Για να δούμε, εκτός εάν επιμείνει ο Π. Ρήγας. Πάντως κυκλοφόρησαν διάφορα περί παραίτησής του από τα όργανα που δεν ισχύουν.

Ο όρος της Όλγας

Την Κυριακή λογικά θα αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί για το διάστημα έως τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού και βέβαια να εκπροσωπήσει και το κόμμα στις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Όλγα Γεροβασίλη που το όνομά της έπεσε στο τραπέζι δεν επιθυμεί να μπει στη μέση εσωκομματικών εντάσεων. Θα δεχθεί μόνο εάν υπάρξει ομοφωνία -αυτό μου είπαν αργά το βράδυ πως επετεύχθη- και υπό αυτή την προϋπόθεση ούτε κάλπη πρέπει να στηθεί. Η τελική ψηφοφορία θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδριάσεις τάσεων με zoom

Σε αυτό το κλίμα εσωστρέφειας οι τάσεις κάνουν τις μαζώξεις τους όχι δια ζώσης αλλά με σύμμαχο την τεχνολογία. Χθες έγινε συζήτηση της Κίνησης Μελών όπου ανήκουν Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Χρήστος Σπίρτζης. Την προσεχή Δευτέρα έχει σύναξη η Ομπρέλα.

Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία θα εκτιμηθεί, μεταξύ άλλων, η κατάσταση μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος. Πού θα γίνει; Αυτό είναι το ωραίο. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου όπου παλαιότερα στεγαζόταν η ΔΗΜΑΡ Τα μέλη της Γραμματείας αναμένεται να εξετάσουν το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου και τον ορισμό των νέων στόχων του κόμματος.

Η πρόταση για εκεχειρία

Ήδη ακούγονται πολλά για τα ονόματα των υποψηφίων. Όμως από χθες το απόγευμα κινητοποιούνται διάφοροι και λένε πως μόνο μία λύση υπάρχει: άμεση συμφωνία όλων των πλευρών σε ένα πρόσωπο και ένα αφήγημα και την παράλληλη στήριξή του απ’ όλους τον πρώτο χρόνο με αρωγό την πολύτιμη εμπειρία του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο έτσι ο απογοητευμένος από τη φυγή Τσίπρα κόσμος θα πειστεί να συμμετάσχει ενεργά στο νέο αφήγημα που εκτός από πειστικό πρέπει να είναι εφαρμόσιμο και ρεαλιστικών.

Το αντίο Μαραντζίδη στον Τσίπρα

Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε για τον κείμενο περί Αλέξη Τσίπρα του Νίκου Μαραντζίδη, καθηγητή πολιτικής επιστήμης που υπήρξε άμισθος συνεργάτης του στις εκλογές του Ιουνίου. Γράφει μεταξύ άλλων και πολλοί ψάχνονται… Συμβουλή μόνο: ας μην βιαστούν να βάλουν όλες τις λέξεις τους σε αυτόν τον αποχαιρετισμό, σε αυτόν τον πολιτικό επικήδειο, ας κρατήσουν και μερικές στην άκρη. Μπορεί -ποιος ξέρει- μια μέρα να χρειαστεί να ξαναγράψουν κάτι παρόμοιο για τον Αλέξη. Ας μην ειπωθούν όλα τώρα! Και λέω τώρα, εγώ… Δεν είναι λίγοι, πάντως, αυτοί που θεωρούν πως ο πολιτικός κόσμος πρέπει να είναι μετρημένος για το «τέλος» Τσίπρα. Όσοι μιλούν πολύ, μπορεί να εκτεθούν.

Η κίνηση Λοβέρδου

Η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου να συγχαρεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να τής ευχηθεί καλή επιτυχία προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους κόλπους της ΝΔ. Τι ενόχλησε; Και η επίσκεψη με το καλημέρα στον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, ο Λοβέρδος θέλησε να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση και ανέβασε story στο Instagram.

Η συνεργασία Βαρδινογιάννη – Αντετοκούνμπο

Σε μία απρόσμενη θα έλεγε κανείς συνεργασία προχώρησαν τελευταία και όπως μαθαίνω ο Νίκος Βαρδινογιάννης και η εταιρεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η οποία έχει αθλητικά ποτά. Ο Νίκος Βαρδινογιάννης έχει τον όμιλο ΑVE ή αλλιώς Audio Visual Enterprises που παλιά είχε τους κινηματογράφους Odeon, τα Ster Cinemas και το Allou Fun Park ενώ πλέον έχει φέρει τα Carrefour ξανά στην Ελλάδα. Πρόσφατα η AVE συμφώνησε με την εταιρεία του Αντετοκούνμπο, η οποία έχει έδρα στην Αμερική. Το όνομα αυτής είναι Ready Nutrition. Και η πλευρά Βαρδινογιάννη έχει αναλάβει να βάλει το προϊόν της συγκεκριμένης εταιρείας του Έλληνα μπασκετμπολίστα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στην Ελλάδα από σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, έως καφετέριες και γυμναστήρια.

Ο Mr Nammos πίσω από το ακίνητο του Greek Freak

Και αφού λέμε για τον Αντετοκούνμπο θα σας συστήσω και ένα πρόσωπο εάν δεν το ξέρετε. Ο Έλληνας παίκτης του ΝΒΑ απέκτησε πρόσφατα μία υπερσύγχρονη και φουτουριστικά σχεδιασμένη πολυκατοικία για όλη του την οικογένεια στο Παλαιό Ψυχικό. Αυτό που ξέρω είναι ότι του την πούλησε ο Γιάννης Παπαλέκας, με τον οποίο ο Greek Freak διατηρεί στενή σχέση. Τι εστί Παπαλέκας; Θεωρείται ο άρχοντας του real estate στη Ρουμανία με την εταιρεία Globalworth με δραστηριότητα για περισσότερα από 20 χρόνια στον κλάδο. Nα σας θυμίσω ότι ο Παπαλέκας έχει αποκτήσει το Nammos στη Μύκονο, το οποίο ήρθε πρόσφατα πολύ στην επικαιρότητα λόγω των πολεοδομικών παραβάσεων και που οδήγησαν στην κατεδάφιση κτιρίων που είχαν κατακλύσει την παραλία της Ψαρούς.

Ο Εξάρχου και τα 5 δισ. ευρώ

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου είναι διευθύνων σύμβουλος της Ιντρακάτ και έχει μετοχές στη Winex, εταιρεία που ανήκει κατά πλειοψηφία στους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη που έχουν αποκτήσει εκτός από την Ιντρακάτ, την Attica Bank, την Παγκρήτια Τράπεζα και πρόσφατα τον Άκτωρα. Ο Εξάρχου μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της Ιντρακάτ και όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει με το ανεκτέλεστο έργων των 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα έχει πλέον να αντιμετωπίσει μαζί με τα έργα που θα έρθουν από την εξαγορά του Άκτωρα, παρουσιάστηκε κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι η εταιρεία θα καταφέρει να τα φέρει εις πέρας. Μιλάμε για να καταλάβετε για ένα ποσό που αγγίζει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και προέρχεται από συμφωνίες που έχουν υπογράψει Ιντρακάτ και Άκτωρ για την μελλοντική εκτέλεση έργων. Στη γενική συνέλευση, μετά από μια χρονιά – ορόσημο για την εταιρεία, έγινε εκτενής αναφορά για το μέλλον και το ρόλο που θα παίξουν τα ιδιωτικά έργα, αυτά που είναι εγγυημένη η πληρωμή τους.

Δύσκολο το 2022 για τη Δέλτα

Ως όχι ιδιαίτερα ευνοϊκό μου περιγράφουν το 2022 πηγές με τις οποίες μιλάω, σχετικά με την πορεία της γαλακτοβιομηχανίας Δέλτα. Ο λόγος είναι ότι στον ισολογισμό που θα δημοσιεύσει σύντομα για τη συγκεκριμένη χρονιά η γαλακτοβιομηχανία, θα αποτυπώνεται σημαντική μείωση του τζίρου της. Γι’ αυτό άλλωστε και η CVC Capital αποφάσισε τη συνένωση Δέλτα και Δωδώνη, είναι ένας τρόπος να εξυγιάνει τη Δέλτα και να κερδίσει σε συνέργειες από τη σύμπραξη με τη Δωδώνη που είναι ένας ισχυρός και παραγωγικός επιχειρηματικός πυλώνας. Για να σας δώσω μία εικόνα των δεδομένων, τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία που ανήκουν στην οικογένεια Σαράντη και είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στα γαλακτοκομικά είχαν τζίρο λίγο πάνω από τα 500 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Ο τζίρος της Δέλτα ήταν περίπου στο μισό αυτού του ποσού. Περισσότερα όμως θα μπορώ να σας πω λίαν συντόμως.

Ετοιμάζεται για πολιτική καριέρα ο Μασούτης;

Ο Γιάννης Μασούτης είναι ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας. Και τελευταία είναι πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, του μεγαλύτερου και πιο σημαντικού επιμελητηριακού φορέα στην Ελλάδα. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο ίδιος ετοιμάζεται και για πολιτική καριέρα με φόντο τις ευρωεκλογές. Εξάλλου έχει διορίσει και γενικό διευθυντή έναν ικανό μάνατζερ τον Θεόδωρο Γεροστεργιούδη, απελευθερώνοντας σημαντικό χρόνο και ενέργεια. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ωστόσο είναι κάτι που ακούγεται πολύ στην αγορά τελευταία. Και όπως συνηθίζουν να λένε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.