Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες έδωσαν μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι θέλουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα σταθερά, τολμηρά μπροστά.

Τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία σε όλες σχεδόν τις γεωγραφικές περιοχές, αλλά και τις κοινωνικές και δημογραφικές ομάδες της χώρας, ήταν η αναγνώριση του έργου μιας κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα ασφαλή και την κοινωνία όρθια, απέναντι σε πρωτόγνωρες κρίσεις. Μιας κυβέρνησης που δεν κρύφτηκε πίσω από τις δυσκολίες, αλλά αντίθετα εργάστηκε ακόμη πιο σκληρά και πέτυχε σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς.

Κυρίως, όμως, είναι μια νίκη που αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή της χώρας, κλείνοντας τον κύκλο της πόλωσης, που άνοιξε κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Οι πολίτες, με την ψήφο τους επιδοκίμασαν στην πράξη τον ορθό πολιτικό λόγο, τον πραγματισμό, την ευπρέπεια και την ειλικρίνεια, απορρίπτοντας τον λαϊκισμό, την εμπάθεια, την τοξικότητα και τη διχαστική ρητορική, που χαρακτήρισαν όλο αυτό το διάστημα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμπιστεύθηκαν ένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο απαντά στα πραγματικά προβλήματα και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Πίστεψαν στο όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα, αλλά και στην ικανότητά της να το υπηρετήσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ως κυβέρνηση.

Αυτή η βούληση χρειάζεται να εκφραστεί, ακόμη πιο καθαρά και ηχηρά, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε να λήξει οριστικά η αβεβαιότητα που προκάλεσε η καιροσκοπική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, να εφαρμόσει το σύστημα της απλής αναλογικής.

Σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών αναταράξεων, μεγάλων οικονομικών αλλαγών, αλλά και προκλήσεων στα εθνικά θέματα, η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Θα μπορέσει να προχωρήσει πιο γρήγορα στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ακόμη χρειάζεται ο τόπος. Θα διασφαλίσει τη συνέχιση μιας πορείας που οδηγεί στην ανάταξη της οικονομίας και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών.

Ζητάμε, λοιπόν, ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, για μια ανάπτυξη δυναμική, η οποία δημιουργεί περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Για μια ανάπτυξη η οποία σέβεται το περιβάλλον, αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία, προσελκύει ποιοτικές επενδύσεις που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Για μια οικονομία που δημιουργεί ευκαιρίες για τη νέα γενιά, που στηρίζει το κοινωνικό κράτος, την οικογένεια και τους ευάλωτους συμπολίτες μας από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Ζητάμε καθαρή εντολή των πολιτών, για να αναβαθμίσουμε ριζικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με μεγάλες παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην πρόληψη. Για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, για να επιταχύνουμε την απονομή δικαιοσύνης, για να χτίσουμε ένα αποτελεσματικότερο κράτος, δίπλα στον πολίτη, για να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες.

Με την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών, συνεχίζουμε για να κάνουμε και πάλι πράξη κάθε μία από τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες, με γνώση, με σχέδιο και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Στις 25 Ιουνίου κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Για να αφήσουμε οριστικά πίσω όσα μας πλήγωσαν στο παρελθόν, για να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα, με σιγουριά, με πίστη στην Ελλάδα που αξίζουμε.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι τέως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΑ