Η δήλωση στήριξης του Διονύση Σαββόπουλου στη Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου έφερε στα social media και όχι μόνο κύμα οργής αλλά και συμπαράστασης. Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός αρκετοί επώνυμοι και μη στάθηκαν στο πλευρό του λέγοντας πως το τι θα ψηφίσει φέτος δεν θα το θυμάται κανείς σε 30 χρόνια.

Αρχικά απαγοητευμένη με τον Διονύση Σαββόπουλο δήλωσε πως είναι η Έλενα Ακρίτα ενώ στη συνέχεια αρνητικά σχόλια σε βάρος του έκανε ο Παύλος Πολάκης.

Έλενα Ακρίτα: Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω

«Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της και εξιστόρησε το πότε και πώς συναντήθηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στα νεανικά της χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμά μου το Διονύση Σαββόπουλο. Ο «Νιόνιος» με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο «Το φορτηγό» (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον εδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: «Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος». Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω».

Όταν ήμουν μικρή , είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλειο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου…

Posted by Elena Akrita on Tuesday, May 16, 2023

Συνέχεια στην κριτική που άσκησε στον Διονύση Σαββόπουλο, η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με νέα ανάρτηση:

«Έλα σε παρακαλώ. Έλα που θα μάς κουνήσετε το δάχτυλο ποιον θα γουστάρουμε και ποιον όχι. Έλα που όταν εσείς ξεσκίζετε τον Κραουνάκη, την Τάνια, τον Φοίβο, τη Μποφίλιου είναι καλά. Έλα κάνε μου τη χάρη που οι ακροδεξιοί λατρέψατε ξαφνικά τα τραγούδια του Σαββόπουλου λες και τα ξέρατε κι από χτες. Άσε με αγάπη μου να χαρείς, έλα μπράβο βραδιάτικο».

Έλα σε παρακαλώ. Έλα που θα μάς κουνήσετε το δάχτυλο ποιον θα γουστάρουμε και ποιον όχι. Έλα που όταν εσείς ξεσκίζετε…

Posted by Elena Akrita on Tuesday, May 16, 2023

Παύλος Πολάκης: Άντε χάσου θεραπαινίδα του Μητσοτακέικου

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με ανάρτησή του και σκληρότατους χαρακτηρισμούς κατά του Διονύση Σαββόπουλου. «Είσαι λίγος, διεφθαρμένος, επαρχιώτης, εγωπαθής και χαλασμένος» ανέφερε ο βουλευτής Χανίων ενώ αποκάλεσε ακόμα τον τραγουδοποιό «θεραπαίνιδα του Μητσοτακέικου».

«Άντε χάσου θεραπαινίδα του Μητσοτακέικου!!! ΤΟΛΜΑΣ και μιλάς ακόμα στο όνομα των τραγουδιών που κάποτε είπες… Είσαι λίγος, διεφθαρμένος, επαρχιώτης, εγωπαθής και χαλασμένος! Ο Ραφαηλίδης είχε σε όλα δίκιο!» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Άντε χάσου θεραπαινίδα του Μητσοτακεικου!!!ΤΟΛΜΑΣ και μιλάς ακόμα στο όνομα των τραγουδιών που κάποτε είπες…Είσαι λίγος ,διεφθαρμένος ,επαρχιώτης, εγωπαθής και χαλασμένος ! Ο Ραφαηλιδης είχε σε όλα δίκιο!

Posted by Παυλος Πολακης on Tuesday, May 16, 2023

Κύμα στήριξης στον Διονύση Σαββόπουλο: Ποιοι στέκονται στο πλευρό του

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στοχοποιήθηκε και λοιδορήθηκε συστηματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του

Σε ομιλία του την Τετάρτη (17/5) στην Καστοριά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

«Θέλω να καταδείξω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ένας σπουδαίος καλλιτέχνης έκανε μια πολιτική δήλωση. Ένας άνθρωπος που δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του και βρέθηκε απέναντι στην χούντα. Είπε την άποψή του και λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ τους. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Όταν άλλοι καλλιτέχνες στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους πειράζει, είναι μια χαρά. Όταν άλλος τους λέει ότι το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει στην Αριστερά, τον στοχπποιούν.

Το δίλημμα επίσης που έθεσε είναι: σταθερότητα ή χάος. ”Όχι ανίερες κομματικές συμμαχίες και σενάρια στα όρια πολιτειακής αποσταθεροποίησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Παύλος Μαρινάκης: Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για καλλιτέχνη με σημαντική προσφορά

Για «χυδαία επίθεση» στον Διονύση Σαββόπουλο από «έναν πρώην υπουργό και βουλευτή και μιας υποψήφιας του ψηφοδελτίου Επικρατείας του» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Στη δήλωσή του ο Παύλος Μαρινάκης, αναφέρει: «Η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Διονύση Σαββόπουλο είναι το πρόσωπο μιας άθλιας μορφής του φασισμού. Ένας άνθρωπος με πραγματική δράση κατά της Χούντας, με μια σπουδαία καριέρα και μια ενωτική δημόσια παρουσία υφίσταται μια χυδαία επίθεση επειδή οι απόψεις του δεν είναι αρεστές στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ενός πρώην υπουργού και βουλευτή, μιας υποψήφιας του ψηφοδελτίου Επικρατείας του, αλλά και των διαδικτυακών ταγμάτων εφόδου του, εξαπολύει μια χυδαία επίθεση με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε έναν καλλιτέχνη με σημαντική προσφορά στην Ελλάδα και στον πολιτισμό, επειδή απλώς εξέφρασε την άποψή του.

Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία στην Κουμουνδούρου: να είμαστε ελεύθεροι να συμφωνούμε μαζί τους. Πλέον, δεν τους φοβάται κανείς. Γι’ αυτό και την Κυριακή θα ηττηθούν οι κάθε είδους φασίστες, είτε της πάνω είτε της κάτω πλατείας».

Άννα Διαμαντοπούλου: Ο Αυριανισμός έβριζε Χατζηδάκη-Θεοδωράκη, ο Πολακισμός βρίζει Σαββόπουλο

Ανάρτηση, υπερασπιζόμενη την ελευθερία να διατυπώνει την πολιτική του προτίμηση ο Διονύσης Σαββόπουλος, έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου στο Facebook, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός, με βαρύτατες εκφράσεις, από τον Παύλο Πολάκη.

Η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ έγραψε στην ανάρτησή της στο Facebook:

“Χρόνια πριν ο Αυριανισμός έβριζε χυδαία Χατζηδάκη και Θεοδωράκη. Σήμερα ο Πολακισμός βρίζει τον Διονύση Σαββόπουλο. Πόσο δημοκρατικό και αριστερό είναι να βρίζεις έναν κορυφαίο καλλιτέχνη γατί διατυπώνει διαφορετική πολιτική προτίμηση; Νιόνιο μας respect”.

Χωμενίδης και Τατσόπουλος: Διάφοροι ο,τινάνοι τον βρίζουν – Η Έλενα Ακρίτα είπε πικρά λόγια

Οι Χρήστος Χωμενίδης και Πέτρος Τατσόπουλος πήραν θέση για τη δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου ότι ελπίζει για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε λίγες μέρες.

Αρχικά, ο Χρήστος Χωμενίδης σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανέφερε το εξής:

«Από όταν ήμουν είκοσι χρονών, διάφοροι ο,τινάνοι βρίζουν τον Διονύση Σαββόπουλο. Πόσο βαρετό. Πόσο βαρετοί…».

Από όταν ήμουν είκοσι χρονών, διάφοροι ο,τινάνοι βρίζουν τον Διονύση Σαββόπουλο.Πόσο βαρετό. Πόσο βαρετοί…

Posted by Χρήστος Α. Χωμενίδης on Tuesday, May 16, 2023

Λίγο αργότερα και ο Πέτρος Τσατσόπουλος έκανε κι εκείνος ανάρτηση στην ίδια πλατφόρμα των social media σημειώνοντας:

«Μια από τις πιο αποκρουστικές παρενέργειες στη συμπεριφορά όσων εμπλέκονται στην ενεργό πολιτική (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) είναι η εθελούσια συναισθηματική αναλγησία. Αδερφικοί φίλοι φθάνουν στο σημείο να “μην μιλιούνται” επειδή σε κάποιες εκλογές, κάπου, κάποτε, βρίσκονται κομματικά αντιμέτωποι. Θυμάμαι με πόση οργή αντέδρασα το 2017, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όταν η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, από όλα τα επιτεύγματα του λατρεμένου δημιουργού, θεώρησε σκόπιμο να μην μνημονεύσει τη στάση του… στο δημοψήφισμα του 2015. Σήμερα, ένα προσφιλές μου πρόσωπο, η Έλενα Ακρίτα, είπε πικρά λόγια για ένα άλλο προσφιλές μου πρόσωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τη δημόσια δήλωσή του για την ψήφο του. Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη “Συννεφούλα” θα την τραγουδούν ακόμη. Με την αγάπη μου».

Τι αναφέρουν οι χρήστες του Twitter για τον Διονύση Σαββόπουλο

Στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου στέκονται και αρκετοί χρήστες του Twitter.

Δείτε μερικά από τα tweets