Σε μικρή ηλικία, η Έλενα Ακρίτα συνάντησε τον Διονύση Σαββόπουλο και περήφανη για εκείνον και την αντιαστασιακή του δράση, αγόρασε τον δίσκο του «Φορτηγό» και του ζήτησε να της γράψει μια αφιέρωση. Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου όμως, αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου στις οποίες τόνισε ότι ελπίζει σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η Έλενα Ακρίτα άλλαξε άποψη για εκείνον και λυπάται που δεν έχει στα χέρια της ακόμα τον δίσκο που είχε αγοράσει τότε προκειμένου να του τον επιστρέψει.

«Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της και εξιστόρησε το πότε και πώς συναντήθηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στα νεανικά της χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση: Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμά μου το Διονύση Σαββόπουλο. Ο «Νιόνιος» με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο «Το φορτηγό» (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον εδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: «Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος». Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω.

Όταν ήμουν μικρή , είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλειο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου…

Posted by Elena Akrita on Tuesday, May 16, 2023