Νέο μήνυμα στην Αλβανία έστειλε η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τη σύλληψη και κράτηση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα Ελλάδας και Αλβανίας μετά τη σύλληψη του ομογενή μας Φρέντι Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μίλησε για απαράδεκτη και αδιανόητη συμπεριφορά των Τιράνων να φυλακίσουν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας δυο ημέρες προ των εκλογών.

«Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», τόνισε.

Για την Τουρκία είπε: «Περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αλλά δεν έχουμε αμφιβολία ότι ο κεντρικός της πυρήνας στην εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει. Έχουμε μια και μόνη διαφορά: την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Εμείς θα συνεχίσουμε την σταθερή μας εξωτερική πολιτική. Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας πόσο χρόνο θα χρειάζονταν οι εταίροι για να ομονοήσουν σε μια γραμμή αν προκύψει μια κρίση διπλωματική ή στο πεδίο;», διερωτήθηκε.

Για το τι θα κάνει η κυβέρνηση στην πράξη είπε ότι «γίνονται συνεχώς διαβήματα και συζητήσεις με την αλβανική πλευρά. Ο κ. Μπελέρη κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές».

Νικητής ο Φρέντι Μπελέρη – Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

Ο Φρέντι Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής νωρίτερα σήμερα στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν πανηγυρισμοί.

Επίσης στις εκλογές, στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα , Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης