Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Είναι επικίνδυνο να απέχουμε ή να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο, αφού είναι πλέον ολοφάνερο πως δεν υπάρχει καμιά άλλη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης πέρα από την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Μια πρόταση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας που πάει την Ελλάδα μπροστά με όραμα και πρόγραμμα.

Την τελευταία τετραετία η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε πολλά. Και αυτή η προσπάθεια, την οποία κάναμε με πολύ κόπο να ξαναπατήσει η πατρίδα μας στα πόδια της, δεν πρέπει να μείνει ημιτελής. Δεν πρέπει η χώρα να ξανακυλήσει πίσω. Δεν πρέπει να πειραματιστούμε πάλι με αποτυχημένες συνταγές. Πρέπει να πάμε τη χώρα μπροστά με τόλμη, με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της επόμενης τετραετίας 2023-2027 της ΝΔ αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή. Αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καλύτερες αμοιβές για όλες και όλους, νέες μειώσεις φόρων και εισφορών, καλύτερη δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία. Την επόμενη τετραετία θα αυξηθεί ο μέσος μισθός πάνω από 25%, θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, θα προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις και θα αυξήσουμε και πάλι τις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Παράλληλα δίνουμε έμφαση στο δημογραφικό και την οικογενειακή πολιτική. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αυξηθεί το επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού. Θα διατεθούν 1,8 δισ. ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου». Θα αυξηθούν κατά 90.000 οι θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», ενώ θα συσταθούν και 150 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι δίπλα σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες και ασκεί κοινωνική πολιτική στην πράξη. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν μένουμε στα λόγια, αλλά προχωράμε σε πράξεις. Στηρίζουμε ουσιαστικά την οικογένεια, προωθούμε την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μίας καλύτερης Ελλάδας, της Ελλάδας που θέλουμε και αξίζουμε.

  • Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας