«Αυτοδύναμη ΝΔ για αυτοδύναμη Ελλάδα» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε στην εισαγωγή της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά τον στόχο του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον τομέα της υγείας σημειώνοντας ότι παραμένει μεγάλος ασθενής ιδίως στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Αναφέρθηκε επίσης στις προληπτικές εξετάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα. Για την Παιδεία είπε ακόμα ότι έχουν πολλά να γίνουν. 25.000 μόνιμοι διορισμοί έγιναν από την κυβέρνηση. Επίσης τα Πειραματικά και πρότυπα σχολεία φτάνουν τα 138 αν και πολεμήθηκαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιοποίηση του κράτους και απευθυνόμενος χαριτολογώντας στον Κωστή Χατζηδάκη του είπε: «αυτό με τον γιο σου που οι πρώτες του λέξεις είναι ΕΦΚΑ να το δεις. Βέβαια αν έγραφε Άδωνις θα ήταν πιο ανησυχητικό».

Για το κράτος και την λειτουργία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οργάνωσε μια άψογη εκστρατεία εμβολιασμού και μέσω του κράτους έκαναν χιλιάδες γυναίκες δωρεάν μαστογραφίες.