Από τρεις δικηγόρους εκπροσωπείται ο Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου που τον κατήγγειλε το 2020. Ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός έχει στο πλευρό τους δύο περιζήτους νομικούς του Βελγίου και μία νομικό από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρε το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα ο δημοσιογράφος Τάκης Σφυρής σε ρεπορτάζ του που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου τον Αλέξη Γεωργούλη θα εκπροσωπήσουν οι διακεκριμένοι δικηγόροι των Βρυξελλών που συνεργάζονται στην ίδια δικηγορική εταιρεία, την Olivia Venet και τον Cedric Vergauwen ενώ στην Ελλάδα τον εκπροσωπεί η Σταματίνα Μαλλά.

Ποιοι είναι οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη

Η Olivia Venet, η οποία είναι περιζήτητη ακόμα και σε πάνελ πολιτικών εκπομπών, υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα τότε συνήγορος ενός εκ των τρομοκρατών ήταν ο νυν συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Sven Mary.

Η Olivia Venet υπήρξε και πρόεδρος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Olivia Venet
Η Olivia Venet

Ο Cédric Vergauwen είναι γόνος ονομαστής οικογένειας νομομαθών στο Βέλγιο. Το 2015 είχε αναλάβει την υπεράσπιση θύματος βιασμού από Εσθονό αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος είχε καταδικαστεί.

Την ίδια χρονιά είχε γίνει διάσημος για την συμμετοχή του σε πολύκροτη δίκη σχετικά με το αν η Σαηεντολογία είναι θρησκεία ή σέκτα.

Cédric Vergauwen
O Cédric Vergauwen

Η δικηγόρος Σταματίνα Μαλλά από τη Θεσσαλονίκη που θα τον εκπροσωπεί για την Ελλάδα είναι επί τουλάχιστον 10 χρόνια στενή φίλη του ευρωβουλευτή.