Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 με το μακελειό στο Μπατακλάν – αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate.

Ο Sven Mary, ένας εξέχων δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Εύα Καϊλή.

Μάλιστα, ο κ. Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για τον λόγο που συνέβη αυτό.

O Sven Mary είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των υψηλών πελατών του όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεων του.

Εκτός Βελγίου, ο Mary είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.