Ως την πλέον καθοριστική χαρακτήρισε την κάλπη της 21ης Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης ηττημένων μετά και τις δηλώσεις Ανδρουλάκη το Σαββατοκύριακο ότι σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν θα είναι πρώτο κόμμα.

«Όπως έχουμε πει η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η καθοριστική και επειδή ακούμε πολλά δεξιά κι αριστερά στον πολιτικό διάλογο στον δρόμο προς τις εκλογές και βλέπουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ευαγγέλιο το ψέμα οπότε δεν είναι να δίνεις εμπιστοσύνη στην α και στην β άποψη, ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν συζητούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων και λίγο καιρό μετά ο εξάδελφος Τσίπρας μίλησε για ολίγο χαμένους και έχει μπει η ορολογία του ολίγου χαμένων οπότε ενδεχομένως να το επανεξετάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Ανδρουλάκης κάνει μονομέτωπο αγώνα κατά του πρωθυπουργού. Όλα αυτά οι πολίτες θα τα λάβουν υπόψιν τους. Εμείς έχουμε πει ότι είναι καθοριστική η αναμέτρηση και ζητάμε την ψήφο ώστε μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να οδηγηθεί η χώρα σε σταθερή κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης απάντησε: «Η κυβέρνηση βλέπει μπροστά της μόνο μια κάλπη. Την 21η Μαΐου 2023. Δεν έχει καμία πολιτική λογική να μιλάμε για άλλες κάλπες όταν έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη διαδικασία. Εκεί θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα κρίνει τις εξελίξεις».