Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη και τη «συγγνώμη» του βουλευτή προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχει αναδείξει «σωρεία σκανδάλων της παρούσας κυβέρνησης», είπε για τον Παύλο Πολάκη η κα. Γεροβασίλη.

«Η χώρα βρίσκεται ακόμη σε θρήνο. Το τραγικό, πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών αποτέλεσε μία τομή χωρίζοντας τη χώρα κι εμάς όλους στην περίοδο που προηγήθηκε της τραγωδίας και στην τωρινή. Αυτό καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις που έσπευσε το Μαξίμου να κάνει από τις πρώτες στιγμές του πένθους εφόσον μοναδικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη είναι το αν θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές και να παραμείνει στη θέση του. Επανειλημμένως, θυμίζω, έχει κάνει διαρροές για εκλογές αναζητώντας την κατάλληλη για τον ίδιο συγκυρία, με πρόσφατο παράδειγμα το περσινό καλοκαίρι (όπου παρουσίαζε και ως υποψήφια την κ. Νικολάου), έχοντας έκτοτε βάλει τη χώρα σε μία μακρά προεκλογική περίοδο φτάνοντας στο σήμερα όπου αρνείται να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Το γιατί είναι προφανές. Η κυβέρνηση κλυδωνίζεται, ο ίδιος βρίσκεται σε πανικό και σύγχυση» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, «αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι η διάρρηξη της σχέσης της Μητσοτάκη και ΝΔ με την κοινωνία, ειδικότερα δε και με τον βασικό πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ. Όπως και η κατακρήμνιση των ποσοστών θετικών γνωμών ως προς τη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων (την οικονομία, την ακρίβεια, το ενεργειακό) και των δημόσιων αγαθών ( δομές του κοινωνικού κράτους, υγεία παιδεία κ.λπ.). Ο κόσμος που κλονίστηκε και αποσύρθηκε από τη ΝΔ βρίσκεται προς στιγμή στη ζώνη των αναποφάσιστων, πράγμα εύλογο. Καταγράφεται επίσης και η αντίδραση των πολιτών απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη να σταθούν απέναντι στην τραγωδία και τις ευθύνες τους με σοβαρότητα και λιγότερο κυνισμό. Θυμίζω την αλληλουχία δηλώσεων του πρωθυπουργού όπου ξεκίνησε από το «τραγικό ανθρώπινο λάθος» πέρασε στο’ φταίμε όλοι’ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων, κατόπιν δήλωσε άγνοια ώσπου έφτασε στο σημείο να βαφτίσει θυσία τους θανάτους των ανθρώπων ενώ ο απερίγραπτος κ. Γεωργιάδης τόλμησε να δει την τραγωδία ως ευκαιρία».

Και συνεχίζει: «Παρατηρούμε λοιπόν στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη την προσπάθεια να διορθώσουν το ένα λάθος με επόμενο, όχι σε επίπεδο επικοινωνίας αλλά ουσίας. Βλέπουμε δηλαδή την παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και αισθήματος ευθύνης αλλά και την σκοπιμότητα. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει ξανά στην δήλωση αγνοίας, και δεν είναι η πρώτη φορά (θυμίζω το σκάνδαλο των υποκλοπών). Κλείνοντας, θα σημειώσω η προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να διαχύσει τις ευθύνες προς όλους, αποφεύγοντας να αναλάβει τις κυβερνητικές προφανώς έπεσε στο κενό καθώς στις δημοσκοπήσεις το περιβόητο «όλοι φταίμε» δεν δείχνει να επηρεάζει τα υπάρχοντα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από τους ποιοτικούς δείκτες δε, είναι εμφανές πώς οι θετικές γνώμες ως προς τη διαχείριση σειράς μεγάλων ζητημάτων όπως η διαφάνεια, διαφθορά, δημοκρατία οικονομία, υγεία παιδεία στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Σημείωσε επίσης ότι το κόμμα της δεν απευθύνει το λόγο σε κυβέρνηση της οποίας ο Πρωθυπουργός βαφτίζει «θυσία» τον θάνατο 57 ανθρώπων και ο υπουργός του βλέπει το γεγονός ως «ευκαιρία».

«Γι΄ αυτό παρέμεινε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης»

Ερωτηθείσα για την υπόθεση Πολάκη, η κ. Γεροβασίλη είπε πως «η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομοφώνως ο κ. Πολάκης να παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Πρόκειται για το ίδιο όργανο το οποίο έθεσε θέμα μη συμμετοχής του όταν έδρασε εκτός πλαισίου των συλλογικών αποφάσεων. Εφόσον όμως ακολούθησε η γνωστή σε όλους επιστολή του, στην οποία αναγνώρισε τα λάθη του, κατανόησε πότε υπερέβαλε και κινήθηκε εκτός των αποφάσεων οργάνων, αποφασίστηκε η παραμονή του στα ψηφοδέλτια.

Πρόκειται για μία καθαρά εσωκομματική διαδικασία και απόφαση. Και αφορά ένα στέλεχος του κόμματος και βουλευτή ο οποίος έχει αναδείξει σωρεία σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη (υπόθεση Πάτση, Νικολάου, Χειμάρα κ.λπ.) και προφανώς αυτό το γεγονός γεννά μεγάλη δυσαρέσκεια στην Νέα Δημοκρατία η οποία κλυδωνιζόμενη πολύ σοβαρά από το αδιέξοδο και τις τεράστιες ευθύνες που την βαραίνουν για την τραγωδία των Τεμπών αναζητά να γαντζωθεί από κάπου και τα στελέχη της διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όχι γιατί ο παραιτηθείς υπουργός υποδομών παρέμεινε έως τώρα άφωνος και σιωπηλός για την τετραετία παραλείψεων και λαθών της υπουργίας του, όχι γιατί ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα, όχι γιατί ο πρωθυπουργός βάφτισε θυσία τον θάνατο των 57 συνανθρώπων μας, όχι γιατί ο κ. Γεωργιάδης διείδε την ευκαιρία στο θάνατό τους, αλλά γιατί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ακολούθησε τις δικές του εσωκομματικές διαδικασίες, όπως έκρινε ορθό».