Στη διάταξη Κασιδιάρη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι πρέπει να ψηφιστεί αν είναι εφικτό και από τους 300 βουλευτές και δήλωσε ανοικτός σε βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Κανείς δεν θέλει να ζήσει τους τραμπουκισμούς του παρελθόντος είπε και τόνισε ότι με τη νέα ρύθμιση για να συμμετέχει στις εκλογές ένας συνδυασμός πρέπει το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα, οι πραγματικοί ηγέτες του να μην έχουν καταδικαστεί και η λειτουργία του να είναι προς όφελος της δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι με τη διάταξη πλέον καλύπτεται το κενό της ύπαρξης αχυρανθρώπων. «Η δημοκρατία θα βρισκόταν σε ένα εφιαλτικό παράδοξο. Θα έδινε την δυνατότητα με δημόσιο χρήμα σε έναν εγκληματία να δρα εις βάρος της μέσω ενός αχυρανθρώπου».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δημοκρατικό καθήκον κάθε πτέρυγας την ψήφιση της διάταξης. «Θα έστελνε ηχηρό μήνυμα σε όλους τους πολίτες ότι σε τέτοια θέματα δεν χωρούν κομματικές διαφορές. Έχουμε σκληρή αντιπαράθεση αλλά με επιχειρήματα και στοιχεία και όχι με μαχαίρια και ρόπαλα. Δεν έχουμε δει την διάταξη που ήθελε να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε να ψηφιστεί από όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του συνταγματικού της κύκλου. Οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν μια 4ετια της ΝΔ και μια δικής σας. Αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε πολλές διεθνείς και εθνικές προκλήσεις. Δεν μπήκα στον πειρασμό να αξιοποιήσω πρόωρα την εμπιστοσύνης της κοινωνίας. Δεν ο έκαναν αν και μπορούσα γιατί επιμένω ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν τον συνταγματικό τους κύκλο. Μετατρέψαμε τρικυμίες σε νέες αφετηρίες και οδηγούμε την χώρα σε ήρεμα νερά. Κάθε πολίτης αναγνωρίζει αυτή η μεγάλη προσπάθεια που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2019. Μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να πούμε ότι το είπαμε και το κάναμε. Αυτή η συνέπεια λόγων και έργων μας δίνει αξιοπιστία για να μιλήσουμε με περισσότερη πειθώ για το σχέδιο μας για την επόμενη 4ετία με καλύτερους μισθούς και καθημερινότητα για όλους. Αν ξεκινήσαμε από το Μένουμε Ευρώπη σήμερα Είμαστε Ευρώπη και αύριο διεκδικούμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη».

«Οι πολίτες σύντομα θα κρίνουν 2 4ετιες και ένα διαφορετικό όραμα για την Ελλάδα του 2030. Από εσάς δεν άκουσα τίποτα. Οι Έλληνες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν ποιος θα αντιμετωπίζει ξαφνικές περιπέτειές όπως στο μεταναστευτικό. Οι πολίτες θυμούνται τι κάνατε εσείς. Να μετατρέπουν τις αστοχίες σε νέους στόχους. Όχι ψέματα και ψευδαισθήσεις και κυβιστήσεις», συμπλήρωσε.

«Το δίλημμα δεν είναι δημοκρατία ή ΝΔ να είστε πιο προσεκτικός στην παράταξη που αποκατέστησε την καλύτερη δημοκρατία στη χώρα. Το δίλημμα είναι άλλο: εκείνο που υπάρχει στη μνήμη και την σκέψη κάθε πολίτη. Προχωράμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε διχασμένοι πίσω; Θέλουμε κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη; Κάλεσε ξανά τον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την στάση του να γυρίσει στα έδρανα και να ξεφύγει από την σκιά του παρελθόντος. Να εγκαταλείψετε την εμπρηστική ρητορική και τις έωλες υποσχέσεις και να αντιληφθείτε εσείς και οι συνοδοιπόροι σας είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί και η κοινωνία ζητά αντιπαραθέσεις και όχι κραυγές», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.