Ο κ Ψωμιάδης με ομιλία του στο Βελλίδειο ανέλυσε τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης και έθεσε τους στόχους της πολιτικής του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν πρόκειται να «κρυφτούμε» πίσω από τις αδυναμίες και τις προχειρότητες που χαρακτηρίζουν τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Θα διεκδικήσουμε, με συνέπεια, επιμονή και αποφασιστικότητα, όπως κάναμε με μεγάλη επιτυχία, επί οχτώ χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Θα χειροκροτήσουμε και θα στηρίξουμε, μέσα σε πνεύμα συναίνεσης, κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που συμβάλει στην ανάπτυξη».

Απαρίθμησε τις βασικές προτεραιότητές του λέγοντας: «Το όραμα μας προβλέπει τη λήψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την τόνωση της αγροτικής οικονομίας, την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μακεδονίας. Βασικός άξονας της πολιτικής μας, είναι να καλύψουμε με καλό σχεδιασμό την χρόνια ανεπάρκεια και την προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας με τις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιώντας, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και στοχευμένες δράσεις, τους πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της γης μας».

Και κατέληξε αναφέροντας: «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Μακεδόνες. Ο Καλλικράτης είναι ένα κορυφαίο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί. Εύχομαι να έχουμε καλή πορεία και καλή συνεργασία».