Για το αν θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στην 4η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός θα πάει στην Βουλή με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις θεσμικές παρεμβάσεις στην ΕΥΠ και εκεί θα γίνει μια εφ όλης της ύλης συζήτηση. Είναι καθαρό τι επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση και οι βραχίονες της μέσα από νουβέλες και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς», είπε.

«Από την πρώτη στιγμή ενδιαφερθήκαμε για την ουσία του ζητήματος αναγνωρίσαμε τις παθογένειες και η κυβέρνηση όπως και σε άλλες κρίσεις ενδιαφέρεται για την ουσία», πρόσθεσε.

Για το αν έχει αλλάξει ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είπε πως «δεν έχει αλλάξει κάτι όσον φορά στον εκλογικό μας σχεδιασμό» και πρόσθεσε ότι με την τακτική του τραμπισμού α λα γκρέκα η αντιπολίτευση θέλει να δημιουργήσει τοξικό κλίμα.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με βάση τις δημοσκοπήσεις. «Ολοκληρώνουμε έναν δύσκολο κύκλο διακυβέρνησης. Τις αξιοποιούμε ως εργαλεία και είμαστε ικανοποιημένοι που η ελληνική κοινωνία δείχνει να εμπιστεύεται τον Κυριακή Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Η προσπάθεια δεν σταματά και οι δημοσκοπήσεις μα ενθαρρύνουν αλλά δεν μας εφησυχάζουν. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας και στο τέλος όλα αυτά θα τα λάβει υπόψιν της η κοινωνία.»