Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για αλλαγές και σε άλλους οργανισμούς με μεγάλα ελλείμματα, πέραν του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ που έχουν ήδη δρομολογηθεί, προανήγγειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παράλληλα ότι το δεύτερο «πακέτο» επιπλέον συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών και φορέων του δημοσίου θα είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και αναμένεται με ενδιαφέρον ποια θα είναι η έκταση αλλά και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των αλλαγών.

Επιπλέον, στις αρχές του έτους θα είναι έτοιμη η έκθεση για το νέο μισθολόγιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και η ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου τοποθετείται στα μέσα του 2011.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο ένα πρώτο πλαίσιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Ο υπουργός επανέλαβε τις προτεραιότητες που έχει θέσει η διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην άμεση προώθηση της μετοχοποίησης και αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία, αλλά και την επέκταση της άδειας παραχώρησης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Υπενθύμισε δε ότι αύριο συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ για να εγκρίνει και τυπικά την καταβολή της τρίτης δόσης που ανέρχεται στα 2,5 δις ευρώ, ενώ μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου θα καταβληθεί η τρίτη δόση του δανείου από την ευρωζώνη ύψους 6,5 δις.